Hopp til hovedinnhold
Kjøp abonnement
MATIND section links
Nyheter
Produksjon
Ernæring
Forskning
Emballasje
Leverandørnytt
Synspunkt
Fagartikler
Ledertips
MATIND E-publications
Mat og Marked
e-avis
MATIND Info links
Annonsørinnhold
Kontakt oss
Om oss
Mediaconnect links
Logg inn
Min side
MATIND subscriber links
Nyhetsbrev
Logg inn
X
Annonse
Annonse
Søk:
EN DEL AV
Annonse
Arne Kongsnes
Arne Kongsnes er redaktør i Matindustrien.
Twitter:
@ArneKongsnes
Linkedin:
Arne Kongsnes
Gjennomslag for kampen mot grensehandel
Publisert: 22.01.2021 - 08:56
– Et grensehandelsbarometer er en klar anerkjennelse av hvor stor og omfattende nordmenns grensehandel i utlandet er.
NNN: – Flere positive punkter
Publisert: 22.01.2021 - 08:33
– Komiteen presenterte en rekke løsninger som vi skal se nærmere på, flere av punktene virker positive.
Bondelagssjefen: – Et annerledes marked om fem år
Publisert: 22.01.2021 - 08:20
Norges Bondelags Lars Petter Bartnes forventer klare endringer i dagligvaremarkedet om fem år, men mener kjedestrukturen vil bestå.
Stortinget strammer grepet om dagligvarekjedene
Publisert: 21.01.2021 - 15:14
Mer åpenhet, større oppmerksomhet på kjedenes egne merkevarer og krav om at Konkurransetilsynet har tettere tilsyn med vertikal integrasjon og vertikale bindinger som kan skade konkurransen.
Enighet i meierioppgjøret
Publisert: 16.01.2021 - 10:27
Partene ble natt til lørdag enige i meklingen i årets lønnsoppgjør for 2.250 ansatte i meieriindustrien.
Rekrutteringsutfordringer i kø
Publisert: 14.01.2021 - 14:33
I dag ga Grete Ingeborg Nykkelmo et innblikk i de største rekrutteringsutfordringene for mat- og måltidsbransjen. Samtidig gjøres det mye godt arbeid ute i Skole-Norge.
Streikevarsel for 537 i meieriene
Publisert: 12.01.2021 - 09:04
Torsdag starter meklingen for oppgjøret i meieriindustrien. NNN har varslet streik for 537 ansatte i Tine SA.
Klimaplan fri for kjøttkutt
Publisert: 08.01.2021 - 12:15
Landbruk og kjøttindustri kan puste ut: Regjeringens klimaplan legger bort kjøttkutt som sentralt virkemiddel i framtidens klimapolitikk. Bondelaget er likevel ikke fornøyd.
Klimaplanen
– Folk skal få ete hva de vil
Publisert: 08.01.2021 - 08:36
Klimaminister Sveinung Rotevatn signaliserer nei til kjøttkutt i forkant av presentasjonen av regjeringens nye klimaplan.
Overleverte på matsvinn
Publisert: 07.01.2021 - 11:03
Målet for 2020 var å kutte matsvinnet med 4.500 tonn i mat- og serveringsbransjen. Fasiten fra Matvett viser 10.600 tonn.
Brexit endrer regelverket på matområdet
Publisert: 04.01.2021 - 14:53
Nytt regelverk får konsekvenser for handelen med Storbritannia. På matområdet gjelder det særlig animalske produkter, levende dyr, avlsprodukter og ikke-animalske risikoprodukter.
Bransjeprofilen
Nationens kinderegg
Publisert: 04.01.2021 - 11:46
Hun heier på bønder og matprodusenter, følger politikken tett, men tror ikke at Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum blir vår neste statsminister.
Sakene som preget koronaåret 2020
Publisert: 22.12.2020 - 11:31
Redaksjonen ønsker god jul med en oppsummering av sakene som har preget 2020. Mange av dem blir med videre langt inn i 2021.
Lys framtid for sort havre
Publisert: 21.12.2020 - 14:09
Den Sorte Havre har nesten doblet omsetningen i år. Nå er produktene fra svarthavren i Våler også på vei ut i verden.
10 gode råd for å lykkes i markedet
Publisert: 21.12.2020 - 14:09
– Hold deg unna konsulenter uten praktiske resultater å vise til, råder Frode Kristensen i Salgslaget AS.
Meny selger matskatter for 1,2 milliarder i år
Publisert: 21.12.2020 - 14:07
Menys satsing på matskatter har sendt lokalmatomsetningen opp fra 200 millioner i 2011 til over 1,2 milliarder i år.
Landbruket kutter til tre opplysningskontor
Publisert: 21.12.2020 - 09:29
Opplysningskontoret for egg og kjøtt – Matprat – overtar oppgavene til Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) fra nyttår.
Enighet i egg- og fjærfeindustrien
Publisert: 18.12.2020 - 09:35
Ingen streik etter at partene kom til enighet over ett døgn før meklingsfristen utløp.
Landbruket kutter til tre opplysningskontor
Publisert: 17.12.2020 - 15:17
Opplysningskontoret for egg og kjøtt – Matprat – overtar oppgavene til Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) fra nyttår.
Ny storsatsing på lavere utslipp fra matsektoren
Publisert: 16.12.2020 - 15:33
1. april starter et nytt forskningsprosjekt med mål om kutte utslippene og skape en enda mer bærekraftig matsektor.
Langt igjen til matsvinnmålet
Publisert: 16.12.2020 - 11:20
Matindustrien ligger dårligst an på veien mot en halvering av matsvinnet innen 2030.
Streikevarsel for 209 i egg- og fjørfeindustrien
Publisert: 15.12.2020 - 09:56
Torsdag starter meklingen i lønnsoppgjøret for egg- og fjørfeindustrien.
Smak-messen må skifte navn
Publisert: 15.12.2020 - 08:25
Smak-messen er historie. Norges Varemesse og BFSN Storkjøkkenleverandørene bryter samarbeidet. Messen vil få nytt navn.
Utsetter dagligvaremeldingen til slutten av januar
Publisert: 14.12.2020 - 12:50
Både dagligvarebransjen og leverandørindustrien må smøre seg med tålmodighet. Stortinget utsetter behandlingen av dagligvaremeldingen til godt over nyttår.
Innovasjonsmillioner skal trygge rakfisken
Publisert: 11.12.2020 - 13:32
Rakfiskprodusentene i Valdres skal sammen med Nofima utvikle tryggere rakfiskproduksjon. Forskningsrådet bidrar med 6,7 millioner.
Kosthold
Mer grønnsaker, mindre sukker
Publisert: 10.12.2020 - 13:47
Forbruket av grønnsaker, frukt og bær har økt betydelig over tid. Sukkerforbruket er nå 25 prosent lavere enn i 2009.
Her er de nye avgiftene
Publisert: 09.12.2020 - 11:11
Ta fram kalkulatoren, nå er detaljene i avgiftskuttene for næringsmiddelindustrien klare.
Ingen streik i vin- og brennevinsbransjen
Publisert: 09.12.2020 - 08:55
Partene i meklingen i vin- og brennevinsbransjen kom like over midnatt til enighet om årets lønnsoppgjør.
Årets lønnsoppgjør først ferdig neste år
Publisert: 07.12.2020 - 13:45
Vin- og brennevinsindustrien sitter nå hos Riksmekleren, mens meieriindustrien må vente til neste år før årets lønnsoppgjør blir avklart.
Matredder og resteentusiast
Publisert: 04.12.2020 - 09:08
Selverklært gjerrig, altetende og glad i restemat. Møt salgssjefen i Too Good To Go, Bendik Walderhaug.
Sider
1
2
3
4
…
neste ›
siste »