Hopp til hovedinnhold
Kjøp abonnement
MATIND section links
Nyheter
Produksjon
Ernæring
Forskning
Emballasje
Leverandørnytt
Synspunkt
Fagartikler
Ledertips
MATIND E-publications
Mat og Marked
e-avis
MATIND Info links
Annonsørinnhold
Kontakt oss
Om oss
Mediaconnect links
Logg inn
Min side
MATIND subscriber links
Nyhetsbrev
Logg inn
X
Annonse
Annonse
Søk:
EN DEL AV
Annonse
Synspunkt
Synspunkt
Godt samarbeid har redusert vitamin A i leverpostei
Godt samarbeid mellom kjøttbransjen, fôrbransjen og Mattilsynet har senket nivået av vitamin A i norsk leverpostei.
Synspunkt
Egne merkevarer er bra for forbrukerne
Forbud mot egne merkevarer i dagligvarehandelen er et inngripende forslag som sannsynligvis vil ramme norske forbrukere gjennom dårligere utvalg og høyere priser.
Synspunkt
Stakkars miljøbevisste forbruker
Offentlig regulering må til for å få på plass gode systemer for merking, bruk og gjenbruk av plastemballasje.
Synspunkt
Balansen i konkurransen
Dagligvarekjedenes egne merkevarer er en kjempeutfordring for de uavhengige produsentene.
Synspunkt
Hva er bærekraftig emballasje?
Vi opplever en matvareindustri som etterspør bærekraftig emballasje. Det er enklere sagt enn gjort.
Synspunkt
Hvor blir det av matkasteloven?
Regjeringens nye klima- og miljøambisjoner må også inneholde en nasjonal matkastelov.
Synspunkt
Matmerkingens betydning øker
Hvor kommer maten fra? Koronaepidemien har satt matens opprinnelse grundig på agendaen.
Synspunkt
Hurra for robotene og NMBU
Det er hos Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) det skjer.
Synspunkt
Utfordringen
La oss jobbe sammen for et dyrevennlig landbruk
Dagens overproduksjon av mange typer kjøtt fører til altfor lave priser, og er negativ for både dyrene og bonden.
Synspunkt
Hva gjør vi med emballasjen som ikke kan gjenvinnes?
Folkeopplysningen og Debatten på NRK spør hvorfor det produseres emballasje som ikke kan gjenvinnes. Grønt Punkt Norge svarer.
Synspunkt
Politisk kjøttslag
Holdningen vår til rødt kjøtt er blitt en identitetsmarkør.
Synspunkt
Utfordringen
Pølsemaker, pølsemaker – hvor har du gjort av deg?
Vi må satse på teknologiutvikling og kompetansebygging framfor rekruttering av billig utenlandsk arbeidskraft.
Synspunkt
Ni trender som vil påvirke fremtidens matproduksjon
Her er trendene Nofima-sjefen mener vil påvirke norsk og internasjonal matproduksjon.
Synspunkt
Utfordringen
Økt planteproduksjon vil gi økt selvforsyning
Vi kan være selvforsynte på poteter og karbohydratkilder uten store vansker. Vi må lønne norske planteprodusenter bedre.
Utfordringen
Vekk med den unødvendige plasten
Matindustrien kan spille en viktig rolle med å bli kvitt den unødvendige plasten. Det skal lønne seg å være på lag med fremtiden.
Synspunkt
Maten vår fornyes
Innovasjon handler om mer enn produkt.
Synspunkt
Utfordringen
Gå foran og vis hvordan vi kan kutte matsvinnet
Det er på tide å heve blikket høyere enn kjøkkenbenken hjemme: Det enorme sløseriet av god mat kan ikke stanses av forbrukerne alene.
Synspunkt
Velkommen til nye Matindustrien
Første papirutgave er på vei til en postkasse nær deg.
Annonse