Philipp Engedal i Coop Norge avlegger oss et besøk etter at vi kommenterte dagligvarebransjen, basert på funn fra Norsk innovasjonsindeks 2023. Det er vi takknemlig for da det gir oss anledning til å utdype, skriver Tor Wallin Andreassen, Line Lervik-Olsen og Seidali Kurtmollaiev.
Selvbetjente butikker og selvscanning, mobilbetaling og digitalt bemannede butikker. Innovasjonen i dagligvarebransjen har utviklet seg langt forbi tradisjonell detaljhandel, skriver Philipp Engedal.
Det er urimelig å kritisere dem som velger å handle i Sverige. I stedet for å angripe forbrukerne, bør vi rette fokus mot de strukturelle faktorene som fører til prisforskjellene mellom Norge og Sverige, skriver Tor Wallin Andreassen.
I sin ytterste konsekvens kan det være at det kundene ønsker seg, er mer differensierte butikkonsepter og ikke billigere brød, skriver Tor Wallin Andreassen, Line Lervik-Olsen og Seidali Kurtmollaiev.
Systemer kan alltid bli bedre og prognoser mer treffsikre, men vi bommer ikke hele tiden slik det hevdes fra enkelte i debatten om mangel på egg, poteter og melkepulver, skriver Jørn Rolfsen.
Det er flott å se så mange gode forslag i rapporten fra Matsvinnutvalget. Det er allikevel noen viktige tiltak som burde ha vært med på listen, skriver Solveig Langsrud og Valérie Almli.
Prisen på frukt og grønt er blitt høyere. Men sammenlignet med hva Kiddylicious fra Friele Foods vil ha deg til å kjøpe, er det nesten gratis. Og mye bedre, skriver Mona Ek.
Senterpartiets viktigste ærend i norsk politikk er å forherlige fortida. Nå ser vi for alvor resultatet av det i landbruks- og matpolitikken, med mangel på egg og melk og overproduksjon av kjøtt, skriver Alfred Bjørlo.