Plast kan inneholde kjemikalier som påvirker både hormonbalanse, forbrenning og overføring av kroppens signaler, viser funnene til en forskergruppe ved NTNU i Trondheim.
Nytt utstyr hos Nofima gjør det enklere å lage bedre matemballasje. Forskerne kan ikke bare lage sine egne materialer. De klarer seg også med mye mindre plast.
I 2008 ble det tatt initiativ til å styrke det nordiske samarbeidet om å utvikle nye plantesorter i de nordiske landene. Nå skal fire prosjekter, med solid økonomisk støtte, gi nye bær-, havre-, hvete- og potetsorter.
Det ble brukt plantevernmidler på en tredjedel av alt jordbruksareal i drift i 2022, viser en omfattende undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Forskere fra hele Europa skal utvikle dynamisk holdbarhetsmarkering av matvarer. Med på laget er matforskningsinstituttet Nofima, Norsk Kylling og oppdrettskjempen Cermaq Norway.
Kvinner som følger en streng middelhavsdiett, har 25 prosent lavere risiko for hjerte- og karsykdommer og død. Forskerne vil ha kjønnsspesifikke kostråd.
Kyllingfiletene holder seg gode lenger når de pakkes i CO₂-gass. Gassen får noen bakterier til å vokse dårligere, mens andre gir mindre vond smak og lukt.
Norsvin skal jobbe med teknikker for frysing av griseembryoer. Avlsselskapet har fått innvilget 6,3 millioner kroner til innovasjonsprosjektet. Det vil kunne revolusjonere svineavlen.