Laksefôret er bare 8 prosent norsk 8 prosent av ingrediensene til fiskefôret i 2020 var produsert i Norge, 92 prosent var importert. Forskning Nyheter
Kjent tilsetningsstoff i mat påvirker tarmbakteriene våre Et tilsetningsstoff som brukes mye i prosessert mat fører til endringer i tarmbakteriene våre, viser ny forskning fra NMBU. Forskning
Kun små forskjeller mellom frosne og ferske grønnsaker Nofima-forskere dokumenterer at det knapt er forskjell på næringsinnholdet i frosne og ferske grønnsaker. Forskning Nyheter
Dokumenterer mattrygghet med forskning Tørking av fisk til menneskemat har århundrer med tradisjon og aksept her til lands. Når fiskens rogn henges på hjell, blir regelverket straks mer komplisert. Forskning
Grønn mat fra blå åker Tare er i ferd med å gjøre seg gjeldende i norsk sjømat. Nå er interesseorganisasjonen Norwegian Seaweed Assosiation etablert. Forskning Nyheter
Pukkellaksen er en ypperlig matfisk Matforskere har undersøkt kvaliteten til den forhatte laksen som invaderte norskekysten i sommer. Den er absolutt egnet for matfatet. Forskning
Norsk hvete av høy kvalitet Analyser viser at mye av årets norske hvete har sterk glutenkvalitet og høyt proteininnhold. Begge deler er viktig for industribakeriene. Forskning Nyheter
Forbedrer robotplukkingen Jordbærplukkeroboten Thorvald har plukket bær lenge. Nå jobber forskerne med å få Thorvald til alltid å plukke de rette bærene. Forskning Nyheter
Søt og fet mat er barnas favoritter Barn liker søt og fet mat best, mens mat som smaker bittert eller umami er minst likt. Nyheter Forskning
Forskere skal gjøre biokull til biogull Bruk av biokull til gjødsling vil gjøre landbrukssektoren mer bærekraftig. Forskning Nyheter