Hopp til hovedinnhold
Kjøp abonnement
MATIND section links
Nyheter
Produksjon
Ernæring
Forskning
Emballasje
Leverandørnytt
Synspunkt
Fagartikler
Ledertips
MATIND E-publications
Mat og Marked
e-avis
MATIND Info links
Annonsørinnhold
Kontakt oss
Om oss
Mediaconnect links
Logg inn
Min side
MATIND subscriber links
Nyhetsbrev
Logg inn
X
Annonse
Annonse
Søk:
EN DEL AV
Annonse
Forskning
Vil løse plastproblemet med nanoteknologi
Nofima forsker Jawad Sarfraz skal finne nye løsninger for enklere å resirkulere mer av plasten som brukes i matemballasje, og å redusere matsvinnet.
Fiskeslo kan bli verdt sin vekt i gull
Neste gang du kaster skinn og bein fra fiskemiddagen, kan du jo tenke litt over at du kvitter deg med noe som kan være verdt 8.500 kroner per gram.
Ny storsatsing på lavere utslipp fra matsektoren
1. april starter et nytt forskningsprosjekt med mål om kutte utslippene og skape en enda mer bærekraftig matsektor.
Forsker fram enda tydeligere smak av Hardanger
Siderprodusentene i Hardanger og Hardangerrådet jobber sammen med fagfolk fra Slovenia, Nibio og Nofima for å bygge en enda sterkere merkevare.
Mer miljøvennlig laks
Hvordan sikre miljøgunstig transport av norsk laks til fjerne markeder? Ny forskning skal gi næringen nye anbefalinger.
Bonden får ny klimavennlig teknologi i veksthuset
Forskerne har utviklet ny teknologi med ultrafiolett lys som bonden kan bruke for å håndtere problemer med soppen mjøldogg.
Storsatsing på digitalisering i matproduksjon
Nofima blir vertsinstitutt for et nytt senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
Forskning
Digitaliseringens muligheter for norsk matproduksjon
Mange har forbedret sine digitale ferdigheter under koronakrisen. I Nofima har digitalisering i matproduksjon vært et sentralt forskningsområde i mange år.
Kunnskapsbrygging i Telemark
Ambisjonen om å utvikle Norges første spontanfermenterte surøl har ført forskere til Lindheim Ølkompani.
Forskning
Levendetransport av sjøkreps kan åpne nye markeder
Ny forskning på transportmetoder fra SINTEF Ocean kan gi enda mer eksport av sjøkreps.
Styrker forskning innen bærekraftig og trygg matproduksjon
Forskningsrådet lyser ut inntil 160 millioner kroner.
Forskning
Tare – viktig kilde til livsviktig jod
Nofima vil sammen med matindustrien jobbe videre for å utvikle nye matprodukter med tare.
Hygiene i hvitfiskmottak
Nofima-forskere har undersøkt hvilke bakterier som finnes på prosessutstyr i hvitfiskmottak og om disse bakteriene kan redusere produktkvaliteten.
Redusert forskningskapasitet hos Nofima
Lav kapasitet ved laboratoriene og ansatte på hjemmekontor forsinker forskningen hos Nofima.
Marthe tok doktorgrad på baking av torsk
Å ovnsbake fisk perfekt er ren vitenskap for Marthe Jordbrekk Blikra.
380 millioner til havforskning
42 prosjekter om marine økosystemer, fiskeri og havbruk får støtte fra Forskningsrådet.
Skal forske på etisk fiske
Hvordan kan villfisk fanges mest mulig skånsomt for å sikre både fiskens velferd, god kvalitet og økonomisk gevinst? Dette skal forskere nå undersøke.
Ny forskning
Tekstur som kur for overspising
Å forandre teksturen til godt likt mat kan gjøre at folk spiser mindre.
Ny forskning
Kjøling reduserer grønnfarging av potet
Lys har stor betydning for hvor fort poteter blir grønne. Kjøling forsinker prosessen, viser foreløpige forskningsresultater.
Nyskapende matbehandling
CO2-metting kan gi lengre holdbarhet for kylling
Matforskere tester nyskapende løsninger for å bidra til mindre matsvinn og bedre mat.
Naturlig = mat produsert etter økologiske prinsipper
«Vi vil ha naturlig mat», sier forbrukerne. Det de egentlig mener er at de vil ha mat produsert etter økologiske prinsipper, sier samfunnsforsker Annechen Bahr Bugge.
Nofima
Stor framtid for arktisk mat
Ren, naturlig arktisk mat ser ut til å ha en stor framtid på verdensmarkedet. Den arktiske opprinnelsen er det store konkurransefortrinnet.
Annonse