Annonse
En pressekonferanse på restauranten Bølgen og Moi Foto: Cornelius Poppe / NTB .

Bølgen & Moi selges

Toralf Bølgen og Harald Berger selger restaurantkjeden til Eik Servering.

Eik Servering eier flere steder i Oslo og Bergen, som Opland Burger & Steak, Brød og Sirkus, og Sagene Lunsjbar. Bølgen & Moi har restauranter i Oslo, Stavanger, Bodø og Bergen.

– Jeg føler jeg har fått i pose, bag, sekk og nett med denne dealen. Vi fikk en god pris basert på resultater før corona, vi øker lønnsomheten, jeg bestemmer fortsatt over egen hverdag, og kan fokusere på det jeg synes er morsomt, sier eier og daglig leder i Bølgen & Moi, Harald Berger til E24.

Restaurantbransjen har blitt hardt rammet av de nye nedstengningene, men begge parter sier at salget ikke hadde noe med pandemien å gjøre.

Både Bølgen og Berger veksler noe av kjøpesummen i aksjer og går dermed inn på eiersiden i Eik servering. Berger fortsetter som administrende direktør i Bølgen & Moi.

Berger sier de kommer til å være like mye involvert i Bølgen & Moi fremover, slik at de derfor ikke føler de har overlatt tøylene til andre

Daglig leder i Eik Servering, Erlend Karlseng sier begge parter er fornøyd. På spørsmål om hvorfor man valgte å kjøpe opp restaurantkjeden, svarer han at Bølgen & Moi er en stor og kjent merkevare, og at de i tillegg leverer et meget godt produkt.

Eik Servering planlegger og strukturere og profesjonalisere den administrative driften.

– Når vi går inn på eiersiden i nye restauranter har vi fokus på at de ansatte skal gjøre det de synes er gøy, og er gode på. Så kan heller vi ta oss av de administrative og «kjedelige» oppgavene. Ikke minst ønsker vi å være en trygg arbeidsgiver for alle ansatte, sier Karlseng.

Egenkapitalen borte grunnet Corona

Resturantkjeden hadde 114,3 millioner kroner i inntekt. Etter Coronaens inntog i 2020 endte inntektene opå 46,6 millioner kroner. Driftsresultatet bærer naturligvis preg av det. Minus 4,8 millioner i 2020, mot minus 283 400 i 2019.

Årsresultatet i 2020 var også negativt, og endte på minus fem millioner kroner. Året før var resultatet på 1,8 millioner kroner

Annonse
Annonse