Annonse
Klippfisk, i en eller annen form, er julens viktigste rett for millioner av mennesker, spesielt i Brasil, Mexico og Portugal. Foto: Sjømatrådet

Norsk klippfisk er julemiddag for millioner

Når julen ringes inn og vi setter oss til bords, er det duften av ribbe, surkål og pinnekjøtt som får mange nordmenn til endelig å senke skuldrene og føle at: «Nå er det jul». Slik har det vært gjennom flerfoldige generasjoner. I mange katolske land derimot, var det forbudt å spise kjøtt i tiden rundt helligdager og faste. Slik gikk det til at klippfisk ble julens viktigste rett for millioner av mennesker, spesielt i land som Brasil, Mexico og Portugal – og fisken bør helst være norsk.

For å lese resten må du være abonnent
Bestill et abonnement som passer for deg. Rabatt fra
50 %
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her
Annonse
Annonse