Nyheter

Rikard Ahlin er påtroppende direktør i Skipnes Etikett AS, som nå er solgt til svenske Ettiketto Group.

Skipnes Etikett solgt til Sverige

Etikett- og emballasjeleverandøren Skipnes Etikett AS i Trondheim er solgt til svenske Ettiketto Group AB.

Publisert Sist oppdatert

Skipnes Labels & Flexibles er markedsnavnet til firmaet Skipnes Etikett AS. Selskapet utvikler, produserer og leverer selvklebende etiketter og fleksibel emballasje for en rekke bruksområder og innen ulike bransjer, inkludert næringsmiddelindustrien. Selskapet har produsert selvklebende etiketter siden 1969. I 2020 omsetningen 72 millioner kroner, og selskapet har 26 ansatte.

Familieeid

Selskapet jobber med flexo- og digitaltrykk, og har de siste tre årene gjort store investeringer i ny teknologi og fornyet maskinpark i Trondheim.

Selger er Skipnes Holding AS, som av eies av søsknene Roald og Anita Skipnes og Geir Hagen, avtroppende direktør i Skipnes Etikett AS. Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

– Vi er veldig positive til at Ettiketto Group blir ny eier av Skipnes Etikett. Ettiketto Group er en langsiktig og stabil eier og innenfor deres etikettkonsern er det en dyp og lang bransjeerfaring. Dette gir de rette forutsetningene for å videreutvikle Skipnes Etikett og styrke vårt helhetlige tilbud til våre kunder, sier avtroppende direktør Geir Hagen i Skipnes Etikett.

Mange oppkjøp

Ettiketto Group er eid av svenske Volati. Selskapet skriver i en pressemelding at oppkjøpet styrker Ettiketto Groups markedsposisjon i Norge, hvor Skipnes sammen med Ettiketto AS skal være en av landets ledende etikettprodusenter.

Oppkjøpet av Skipnes er Ettiketto Groups femte oppkjøp siden 2020. Ettiketto Group har en sterk posisjon i Norden, og oppkjøpene har økt mer enn tredoblet den årlige omsetning – fra cirka 250 millioner svenske kroner til rundt 850 millioner.

– Vi er veldig glade for muligheten til å kjøpe Skipnes. Oppkjøpet av StrongPoints etikettvirksomhet i fjor var et strategisk viktig skritt i Norge og nå styrker vi vår posisjon ytterligere der, noe som er i tråd med Ettiketto Groups vekststrategi i Norden, sier Nicklas Margård, sjef for forretningsområdet Industri.

Satser på vekst

Rikard Ahlin er administrerende direktør i Ettiketto Group. Han blir nå også toppsjef i Skipnes Etikett AS, som skifter navn til Ettiketto AS i løpet av noen måneder.

– Det er veldig gledelig å kunne ønske Skipnes velkommen til Ettiketto Group. Selskapet har en bred produktportefølje som kompletterer Ettiketto Group sitt eksisterende kundetilbud og en moderne maskinpark som styrker vår produksjonskapasitet. Som ved våre tidligere oppkjøp er det klare synergier og vi ser gode muligheter for å øke lønnsomheten betydelig over tid ved å integrere vår eksisterende norske virksomhet med Skipnes. Oppkjøpet skaper en norsk enhet med gode forutsetninger for fortsatt høy vekst, sier Ahlin.

Powered by Labrador CMS