Jubelkveld for Grilstad i NM i kjøttprodukter. Her er Ragnar Johansen (til venstre), marketing og innovasjonsdirektør, Svein Andreassen, merkesjef Tind – og Ståle Gausen, direktør for innkjøp og næringspolitikk. Foto: John T. Pedersen

Jubelkveld for Grilstad i NM i kjøttprodukter. Her er Ragnar Johansen (til venstre), marketing og innovasjonsdirektør, Svein Andreassen, merkesjef Tind – og Ståle Gausen, direktør for innkjøp og næringspolitikk.

Foto: John T. Pedersen

NM I KJØTTPRODUKTER 2022

Seks gull til Grilstad, flest NM-titler til Nortura

Arne Kongsnes
Publisert: 13. mai 2022 kl 08.30
Oppdatert: 13. mai 2022 kl 14.57

Både Grilstads klassikere Jubelsalami og Trønderfår stakk av med gull i sine klasser. Det samme gjorde Tind sitt flaggskip: Marinert & speket lammelår (helt). Gull ble det også til Pepperoni, Picante og Strandamør snacks. Totalt tok Grilstad ti medaljer, Nortura tok til sammen 18.

Sterke fagmiljøer

– Jeg er ekstra stolt over de sterke fagmiljøene vi har både på Stranda og på Ranheim i Trondheim, som begge viser at de kjemper helt i toppen på kvalitet, sier konsernsjef Jørgen Wiig.

Grilstad er markedsleder innen spekevarer og frosne hamburgere og hadde i 2020 en omsetning på over 1,4 milliarder kroner. Grilstad eier Midt Norge Slakteri og har om lag 450 ansatte fordelt på fem egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Stavanger, Brumunddal og Østersund.

Her er norgesmesterne

NM i kjøtt er en prestisjetung fagkonkurranse der 618 produkter fra 65 produsenter blir blindtestet av fagdommere i flere runder. Konkurransen, som arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjen Landsforbund (KLF) hadde i år fokus på grill- og spekemat.

Inkludert NM-tittelen til datterselskapet Norfersk AS, er kjøttgiganten Nortura den store vinneren med tre titler.

Saken fortsetter under annonsen

Her er oversikten over årets sju norgesmestere, som ble kåret torsdag kveld:

  • Norgesmester i burger: Folkets Big Juicy Burger 2 x 180 g, Norfersk AS (heleid av Nortura)

  • Norgesmester i grillkjøtt: Coop Entrecote Black Garlic, Fatland Salg AS (produsert av Fatland Ølen AS)

  • Norgesmester i spareribs: Gilde Spareribs asian 860 g Pk, Nortura SA

  • Norgesmester i snadderpølse: Baconpølse m/ost, Brødrene Ringstad AS

  • Norgesmester i spekekjøtt: Gilde Tronfjell spekeskinke slicet 200 g, Nortura SA

  • Norgesmester i spekepølse: Svinaktig God Salami, Hadeland Viltslakteri AS

  • Norgesmester i tradisjonell pølse: Grov Pølse, Inderøy Slakteri AS

LES MER | Alle resultatene fra NM finner du her

Hederprisen til Inderøy

NM-tittelen til Inderøy Slakteri AS er den sjuende for familiebedriften i Inderøy.

Inderøy Slakteri AS ble både norgesmester og vinner av hedersprisen. Pølsemaker Marte Størvold er stolt. Foto: John T. Pedersen

Inderøy Slakteri AS ble både norgesmester og vinner av hedersprisen. Pølsemaker Marte Størvold er stolt. Foto: John T. Pedersen

Stiftelsen Norsk Mats hederspris ble i år tildelt familiebedriften på Inderøy. Prisen ble delt ut av Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. I begrunnelsen la hun blant annet vekt på bedriftens 80 år lange fartstid i kjøttbransjen som en tradisjonsrik og kompromissløs familiebedrift.

Saken fortsetter under annonsen

– Det spesielle med årets hedersprisvinner er at de på beste vis klarer å kombinere gamle oppskrifter og håndverkstradisjoner med moderne produksjon av høy kvalitet i alle ledd, sa hun fra scenen.

– Jeg er så stolt. Med denne hedersprisen, norgesmestertittelen og de andre medaljene har Inderøy Slakteri nok en gang vist at tilgang på gode råvarer, fagkompetanse og dedikerte ansatte er en vinneroppskrift, sier daglig leder Håvard Gausen.