Et grisefjøs ble totalskadd i en brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag morgen. Ifølge brannmannskapene ble alle grisene reddet. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen | NTB

Et grisefjøs ble totalskadd i en brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag morgen. Ifølge brannmannskapene ble alle grisene reddet.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen | NTB

Grisefjøs brant ned, alle grisene reddet ut

NTB
Publisert: 10. mai 2022 kl 08.02
Oppdatert: 10. mai 2022 kl 08.12

Et grisefjøs ble totalskadd i en brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag morgen. Det var full fyr på stedet da nødetatene kom til stedet noen minutter etter meldingen klokken 6.25 tirsdag morgen. En time senere konsentrerer brannmannskapene seg om å hindre spredning til nærliggende hus på gården.

– Grisefjøset er tapt, vår innsats går på å skjerme boligen og en sidebygning. De evakuerte grisene er i en tralle, mens noen er frittgående på jordet. Når taket nå er brent av, er strålevarmen redusert og vi hindrer spredning til boligen og sidebygningen, sier vakthavende brannsjef Hedin Gibbons.

Antallet gris i låven var langt lavere enn først opplyst, anslagsvis 40.

– De på gården har gjort fantastisk jobb med å evakuere grisene før vi kom til stedet. Røykdykkerne fikk ut de siste ti, sier Gibbons.