Nyheter

Direktør Gunnar Bakke i Baker- og konditorbransjens landsforening etterlyser strømhjelp til flere bransjer.

Etterlyser strømhjelp til flere næringer

– Nå må det lages ordninger der alle næringer som sliter kan få strømkompensasjon, sier Gunnar Bakke i BKLF.

Publisert Sist oppdatert

Sjefen for Baker- og konditorbransjens landsforening (BKLF) mener det «er uholdbart og uforståelig at regjeringen kun plukker ut noen næringer som får kompensasjon for høye strømregninger».

Bakerne bruker mye strøm

Bakke reagerer på at regjeringen nå kun gir strømhjelp til enkelte næringer. Bøndene og grøntnæringen er to eksempler.

BKLF er svært bekymret for de enorme økningene i driftskostnader for bakeriene som følge av økte strømpriser. Lokale bakerier driver samfunnskritisk matproduksjon og forsørger daglig norske forbrukere med ferske bakervarer. Bakeriene bruker mye strøm til ovner og annet produksjonsutstyr for å produsere varene sine.

– Daglig er det mange bakerier som tar kontakt med oss fordi de er bekymret for den enorme økningen i strømutgifter. Det meldes i enkelte bakeri om mange hundre prosent høyere strømutgifter i forhold til forrige år. Mange bakerier har gått fra energifyring på olje til strøm for å gjennomføre klimareduserende tiltak. Nå kan konsekvensen av strømkrisen medføre at denne trenden snur, sier Bakke.

På toppen av økte priser

Bakke peker på at strømsjokket kommer på toppen av konsekvensene av nedstengingen under den toårige pandemien. I tillegg kommer økte råvarekostnader som følge av økte priser på importvarer, spesielt mel, og mange andre driftskostnader som har økt.

– Jeg er redd for at de høye strømprisene kan være med på å slå beina under flere bakerier som allerede er hardt presset av pandemi og nedstengning, sier Gunnar Bakke.

Powered by Labrador CMS