Rundt 3 millioner is går med 17. mai. Nå skal Diplom-is og flere andre sørge for at emneknaggen #likefinsomfør blir virkelighet. 

Foto

Foto: Diplom-Is

Diplom-is med ryddeaksjon etter 17. mai

Publisert: 16. mai 2022 kl 08.18
Oppdatert: 16. mai 2022 kl 08.25

Etter to års dvale tror Diplom-is at årets 17. mai-feiring vil bli omfattende. Ryddejobben dagen derpå kan bli ekstra krevende, og derfor drar Diplom-is i gang en ryddeaksjon.

3 millioner iskrem

­Det forventes at nordmenn setter til livs rundt tre millioner iskrem på nasjonaldagen, når folk over hele landet endelig kan gå i tog og feire som vanlig igjen.

– Vi vet at det betyr store mengder emballasje, ispinner, teskjeer og annet avfall, og har derfor bestemt oss for å gjøre så godt vi kan for å rydde opp etterpå, forteller administrerende direktør i Diplom-is, Martin Kjekshus i en pressemelding.

Ringnes på laget

Gjennom LinkedIn utfordret landets største iskremprodusent Ringnes til å være med på ryddejobben, en utfordring brusprodusenten tok på strak arm. I etterkant har også flere andre bedrifter latt seg inspirere til å sette opp egne ryddelag for 18. mai.

– Det er inspirerende å se at både landets største drikkevareprodusent og andre har blitt tent av idéen og nå vil delta, sier Kjekshus.

Saken fortsetter under annonsen

Medarbeidere i Diplom-is stiller med flere ryddelag i Nittedal, Oslo, Trondheim og Harstad. I tillegg blir Diplom-is-medarbeidere i resten av landet utstyrt med ryddeutstyr, og sjåførene deres er også klare til å rydde underveis på sine ruter.

Samarbeid med Hold Norge Rent

Iskremprodusenten har alliert seg med Hold Norge Rent, som er eksperter på ryddeoperasjoner. Sammen bruker de hashtagen #likefinsomfør og oppfordrer andre frivillige ryddelag til å gjøre det samme.

I Oslo og flere steder i landet ser det ut til at 17. mai blir en varm solskinnsdag, som også vil føre til enda flere folk i gatene og mere is og brus fortært.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb