Nyheter

Per Løberg Eriksen er bærekraftsansvarlig i Coop Norge.

Coop gir deg nå 2 kroner for å droppe plastposen

Coop skal bidra til redusert bruk av plast og plastposer. Nå øker gjenbruksbonusen ved bruk av Coops handlenett til 2 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Siden Coop lanserte sine egne handlenett i 2018 har kundene fått utbetalt over 14 millioner kroner i gjenbruksbonus, skriver selskapet i en pressemelding.

Skal motivere kundene

– Coops handlenett med gjenbruksbonus har vært en suksess. Nå øker vi gjenbruksbonusen til 2 kroner i en periode, samtidig som vi lanserer handlenettene i nytt, friskt design. Vi håper det bidrar til at enda flere av våre kunder og medeiere velger handlenett, i stedet for plastposer, sier bærekraftsansvarlig i Coop Norge, Per Løberg Eriksen.

Doblingen av bonusen er foreløpig tenkt å vare ut februar.

Foto Nye handlenett fra Coop kommer nå i januar. Foto: Coop

– For Coop er det viktig å bidra til mindre bruk av plast, men da må kundene ha gode alternativer og derfor øker vi bonusen ved bruk av våre handlenett for å motivere kundene til å velge handlenett fremfor pose, sier Løberg Eriksen.

101 kilo plast hver

Årlig skapes det 540.000 tonn plastavfall i Norge, det vil si 101 kilo per nordmann. I snitt kjøper hver nordmann 12 nye plastposer i måneden. Summert betyr det at vi i Norge kjøper svimlende 782 millioner plastposer i året. Coop skal redusere plastforbruket og vi vil ha sine kunder og medeiere med på dette.

– Ved å velge handlenettet, bidrar man til mindre plastforbruk, sparer penger på plastposen og får noen kroner i løpet av året. Det må være en bra deal, sier Løberg Eriksen.

Millioner har blitt til miljøtiltak

Økningen skjer samtidig med at Handelens Miljøfond, hvor Coop er medlem, dobler kontingenten fra 50 øre til 1 krone. Fra hver plastbærepose solgt i Coop sine butikker går da 1 krone til tiltak som reduserer plastforsøpling, øker plastgjenvinning og reduserer bruk av plastposer i Norge. Endringen gjelder fra 1. januar 2022.

– Vi er veldig stolt av Handelens Miljøfond og Coop skal bidra til prosjektene som fondet finansierer, sier Løberg Eriksen.

Prosjektene strekker seg fra panteordninger for medisinsk utstyr og nye emballasjeløsninger for mat og drikke, til kollektiv opprydding langs hele den norske kystlinja, oppsamling av plastbåter og autonom plastsøppelsamling og mye mer. Fondet gir også midler til forskning på sirkulærøkonomi og utvikling av smarte fremtidige løsninger.

– På få år har vi satt i sving alt fra Norges største ryddeprogram til revolusjonerende teknologiprosjekter. Aldri før har handelen stått så samlet med felles øremerkede midler til å løse et av vår tids største miljøproblemer, sier Eirik Oland, fungerende daglig leder i Handelens Miljøfond.

Powered by Labrador CMS