Nyheter

Leder i norsk bonde- og småbrukarlag Kjersti Hoff.

Bonde- og småbrukarlaget krever ytterligere tilleggsforhandlinger

Bøndene fikk 754 millioner av staten gjennom tilleggsforhandlinger i høst. Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever ytterligere tilleggsforhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen er kostnadsøkningene gjennom vinteren, særlig på strøm og kunstgjødsel. Nå har Småbrukarlaget sendt brev til Norges Bondelag hvor de ber dem om å bli med på å kreve nye tilleggsforhandlinger, skriver Nationen.

«I den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i – med eskalerende kostnadsøkninger på en lang rekke innsatsfaktorer – mener Norsk Bonde- og Småbrukarlag at vi må søke alle muligheter Hovedavtalen gir for å sikre norske bønder økonomisk trygghet for fortsatt å sikre norsk matforsyning», skriver Småbrukarlaget i brevet.

Dersom ikke dette skjer, frykter de at kostnadene ikke forhandles om før i de ordinære forhandlingene, hvilket innebærer at det ikke kommer kompensasjon før i februar 2023.

– Det er helt nødvendig med kostnadskompensasjon så snart som mulig og med utbetaling i 2022, sier leder Kjersti Hoff i Bonde- og Småbrukarlaget.

Bondelaget sier de har organisert et møte med landbruksminister Sandra Borch (Sp) på tirsdag.

Powered by Labrador CMS