Annonse
Kjøtt pakkes i pose, i skål med gass og i skål med skinpack. – Når du skal velge, må du finne ut hva som er best for akkurat ditt produkt, sier forskningssjef og Emballasjeforsk-styreleder Helga Næs. Foto: Georg Mathisen
Kjøtt pakkes i pose, i skål med gass og i skål med skinpack. – Når du skal velge, må du finne ut hva som er best for akkurat ditt produkt, sier forskningssjef og Emballasjeforsk-styreleder Helga Næs. Foto: Georg Mathisen
Emballasje

Vinglete forbrukere har stor makt

Matindustrien emballerer mer og mer mat. Det bidrar ofte til å få ned matsvinnet.

– Når koronafrykten fører til at mer mat pakkes inn, så handler det om å redusere folks frykt for smitte. Men den risikoen er ikke vitenskapelig dokumentert, forklarer Helga Næs.

Hun er forskningssjef på Nofima og har ansvaret for trygg og holdbar mat. Samtidig er hun styreleder i Emballasjeforsk.

Vi må leve med plast. Det er et fantastisk materiale

Lese resten?
Hvilket abonnement passer for deg? Priser fra kr
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her
Annonse
Annonse