Annonse
Siste gang Grüne Woche var i 2020, da var det stinn brakke på den norske standen. Foto: Arne Kongsnes
Siste gang Grüne Woche ble arrangert var i januar 2020, da var det stinn brakke på den norske standen.  Foto: Arne Kongsnes  

Verdens største matmesse avlyst


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Det er nå klart at det ikke blir gjennomført en Internationale Grüne Woche (IGW) 2022. Messe Berlin har i dag sendt ut beskjed om at det ikke vil være mulig å gjennomføre IGW slik man hadde håpet.

Smittesituasjonen årsaken

IGW handler først og fremst om at folk skal kunne møtes, smake og oppdage mat og drikke i fellesskap. Med en stadig økende smitte både i Tyskland og ellers i verden, og tilhørende innskrenkninger med ansiktsmaske og avstand, vil det ikke være mulig å gjennomføre IGW på en god måte. Arrangøren ser frem mot IGW 2023 og er innstilt på å fortsette tradisjonen med denne viktige landbruks- og matmessen i Berlin.

Vurderer alternative opplegg

Norge hadde bestemt seg for å delta dersom messen kunne gjennomføres. Trøndelag og Fjord-Norge var utpekt som deltakerregioner og var godt i gang med forberedelsene. Departementet og Innovasjon Norge vil samarbeide tett med de prosjektansvarlige i regionene for å se på hvordan vi eventuelt kan gjennomføre et alternativt opplegg med utgangspunkt i planene som er lagt så langt.

Annonse
Annonse