Nyheter

Svein Erik Renaa kysset kona og kollega Torill Renaa da hans restaurant Re-Naa i Stavanger fikk to stjerner i Michelin-guiden i februar i fjor like før koronapandemien slo inn. Årets utdeling skjer i Stavanger i september.

Utdeling av Michelin-stjerner flyttes til høsten

Smittevernrestriksjoner, skjenkenekt og nedstenging har rammet restaurantbransjen. Nå utsetter Michelin-guiden utdelingen av årets nordiske stjerner til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Utdelingen skjer i Stavanger i september. For første gang blir utdelingen direktesendt på tv med et show produsert av Matkanalen, i samarbeid med Visit Region Stavanger, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune.

Internasjonal direktør Gwendal Poullennec i selskapet sier den nordiske utgaven av guiden alltid har hatt en spesiell plass.

LES MER | Kamskjellet er Norges Michelin-stjerne

– Fra Norge til Danmark, fra Sverige til Finland uten å glemme Island, har kokker fra de nordiske landene spilt en veldig spesiell rolle i verdens kulinariske konsert, promotert det beste av deres forskjellige land, og demonstrert en veldig innovativ og engasjert visjon om gastronomi, sier Poullennec.

Han sier videre at tiden er preget av vanskeligheter for restauratørene og at de med utsettelsen vil gi dem som skal utføre valgene mer tid.

Årets Michelin-guide vil bare bli tilgjengelig digitalt, gjennom en egen app, som vil bli lansert i september.

Powered by Labrador CMS