Nyheter

Maaemos nye restaurant i Bjørvika fikk tre stjerner i den nordiske Michelin-guiden.

Tre Michelin-stjerner til Maaemo

Oslo-restauranten Maaemo får tilbake sine tre Michelin-stjerner. De fikk tre stjerner i 2016, men mistet disse i 2020 da de stengte dørene for å bytte lokaler.

Publisert Sist oppdatert

Etter et utfordrende år med koronastengte restauranter og stans i alkoholserveringen var Maaemo den eneste norske restauranten som ble tildelt nye stjerner under Michelin-utdelingen. Til gjengjeld ble det hele tre stykker, det meste man kan oppnå i den prestisjetunge matguiden.

Definisjonen på tre stjerner er «utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise».

Rørende og følelsesladd

Den nordiske Michelin-guidens utdeling ble holdt digitalt fra Stavanger konserthus, og skuespiller Line Verndal ledet showet.

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang var til stede under utdelingen.

– For meg er tre stjerner den største æren du kan oppnå som kokk, som et lag, som restaurant. Å ha hatt tre stjerner tidligere og å prøve å få dem på nytt … Det har vært en veldig rørende og følelsesladd reise, sa han fra scenen.

LES MER (+) Kamskjellet er Norges Michelin-stjerne

Mistet stjernene

Det har vært knyttet stor spenning til Holmboe Bangs restaurant før årets utdeling. Gourmetstedet i Oslo var den første norske restauranten som kunne skilte med tre stjerner da de fikk tildelt disse i 2016.

I fjor mistet Maaemo imidlertid stjernene sine fordi restauranten stengte. Årsaken var flytting til nye lokaler, og Maaemo gjenåpnet i Bjørvika i Oslo i mars 2020.

Maaemo fikk også en grønn stjerne som tildeles bærekraftige restauranter, mens Henrik Dahl Jahnsen ved Speilsalen i Trondheim fikk sommelier-prisen.

Ingen nye norske restauranter ble tildelt én eller to stjerner.

Trengte tid i Norge

Flere spådde på forhånd et beskjedent stjernedryss på grunn av koronapandemien og innreiserestriksjonene som følge av dette. Opprinnelig skulle utdelingen holdes i begynnelsen av februar, men ble altså utsatt til mandag. En av Norges største restaurantbloggere, Anders Husa, sier at Norge var grunnen til utsettelsen.

– Meg bekjent er guiden utsatt til september nettopp fordi inspektørene måtte ha mer tid til å besøke Norge, som har vært et særdeles vanskelig land å komme til grunnet innreiserestriksjoner i tillegg til mange lockdowns, sa han til VG-nettstedet godt.no før utdelingen.

I 2020 fikk fire norske restauranter sin første stjerne, fordelt på Oslo, Trondheim, Bergen og Lindesnes. Dette var første gang at restauranter i Bergen og Lindesnes kunne skilte med den gjeve utmerkelsen. Stavanger-restauranten Re-Naa gikk fra én til to stjerner. Den første nordiske Michelin-guiden kom i 2015.

Dette er Norges stjerner

Beholder to stjerner: Renaa i Stavanger

Beholder én stjerne:

  • Galt i Oslo

  • Kontrast i Oslo

  • Statholdergaarden i Oslo

  • Omakase i Oslo

  • Fagn i Trondheim

  • Credo i Trondheim

  • Speilsalen i Trondheim

  • Bare Restaurant i Bergen

  • Sabi Omakase i Stavanger

  • Under i Lindesnes

Powered by Labrador CMS