Annonse
Slaktermester René Nielsen i Prima Jæren gleder seg over VM-gull. Foto: Meny
Slaktermester René Nielsen i Prima Jæren gleder seg over VM-gull. Foto: Meny  

To gull i VM i biff


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Onsdag mottok Norsk Angus fire medaljer, inkludert to gull, i VM i biff.

– Dette er en lagseier sammen med Meny, angus-bøndene og Nortura, sier styrelederen i Norsk Angus.

To gull til entrecôte

Norsk Angus fikk to gullmedaljer, en sølv- og en bronsemedalje i World Steak Challenge i Dublin onsdag 10. november:

  • Gull til Dry Age Entrecôte og bronse til Dry Age ytrefilet, begge modnet av Arne Sagedal, kjøttansvarlig hos Jacobs på Majorstua og medlem av Meny-Lauget

  • Gull til Norsk Angus Entrecôte langtidsmodnet og sølv til Norsk Angus Ytrefilet langtidsmodnet.

Kjøttprodusenten har deltatt en gang før. I 2019 ble det en sølv- og en bronsemedalje.

Norsk Angus sikret seg fire medaljer i VM i biff. Foto: Meny
Norsk Angus sikret seg fire medaljer i VM i biff. Foto: Meny  

23 nasjoner deltar

World Steak Challenge er blitt en viktig arena hvor de internasjonalt ledende kvalitetsprodusenter av biff konkurrerer om hvem som får frem de beste produktene. I konkurransen deltar bedrifter fra 23 nasjoner fra hele verden: sentrale biffproduserende land som Argentina, Uruguay, Australia og USA. Premierte bedrifter bruker medaljeringen fra World Steak Challenge aktivt i kommunikasjon som dokumentasjon på verdensledende kjøttkvalitet.

– Premieringen er en lagseier for alle oss som har samarbeidet siden 2013 om å få frem stabile leveranser av høykvalitetskjøtt til norske forbrukere, sier Anbjørn Øglend i Norsk Angus og utdyper:

– Det dreier seg om våre Angus-bønders evne til å ta til seg lærdom. Videre at vi har etablert førsteklasses samarbeid med Meny-kjeden og fagfolkene i Meny-Lauget. Meny sikrer distribusjon, tilfører oss førsteklasses markedskompetanse, og bidrar også aktivt i utforming av sluttproduktet gjennom ulike former for produktmodning. Nortura er også en aktiv partner i disse prosessene gjennom sine leveranser, kompetanse og faglig rådgivning overfor produsentene. Merkevaren Norsk Angus er blitt en garantist overfor forbrukerne for norsk kjøtt i den absolutte verdenstopp.

Glad Meny-sjef

Meny-sjef Vegard Kjuus er svært fornøyd.

– Dette viser at det er mulig å produsere Angus-biff i verdensklasse med basis i norsk råvare og norske arbeidsformer. Det er svært gledelig at vi kan levere våre kunder førsteklasses biff på et stabilt høyt nivå, sier Kjuus.

Prima Jæren, eier av Norsk Angus AS, deltar i denne type konkurranser for å lære, men også for å sikre at produktene holder en høy internasjonal standard.

– Premieringen er en stor honnør til våre dyktige, langsiktige og lojale produsenter, våre ansatte, samt til arbeidet vi sammen har nedlagt i verdikjeden for å levere norsk biff av internasjonal toppkvalitet, sier Øglend.

Satset 100 millioner

Han forteller at Norsk Angus de siste 15 årene har investert over 100 millioner kroner i utviklingsarbeid.

– Vi er stolte over at ressursene som er nedlagt, nå resulterer i at vi kan dokumentere at Norsk Angus forsyner norske konsumenter med biff i verdensklasse.

Annonse
Annonse