Annonse
Brie fra Dovre Ysteri. Ysteriet nye del for hvitmuggost åpnet denne uka. Foto: Isidor | Tine
Brie fra Dovre Ysteri. Ysteriet nye del for hvitmuggost åpnet denne uka.  Foto: Isidor | Tine  

Tine satser 55 millioner på utvidet ysteri


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Rundt 90 prosent av hvitmuggostene som selges i Norge, blir i dag importert.

Tine åpnet onsdag et nytt produksjonsanlegg for hvitmuggost på Dovre, som en del av tradisjonsrike Dovre Ysteri. Ysteriet har vært i drift siden 1918, men får nå en kraftig økning i produksjonen av minst 12 varianter av brie og camembert.

– Jeg er overbevist om at norske forbrukere vil foretrekke lokal og kortreist camembert og brie som er produsert på norsk melk, sier meierisjef ved Tine Meieriet Dovre, Sigrid Svanborg, til Nationen.

Samtidig har Tine omprofilert alle hvitmuggostene sine til merket «Dovre Ysteri».

– Med den endringen forteller vi tydeligere at vår kvalitetsost er lokalt produsert, kortreist og laget på norsk melk. Forbrukerne blir stadig mer opptatt av norsk, lokalt og kortreist, sier Svanborg.

 

Annonse
Annonse