Nyheter

Det ble eksportert 770 tonn snøkrabbe i april. Det er en økning i volum på 515 prosent.

Snøkrabbe og laks bidro til vekst i sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 8,6 milliarder kroner i april, opp 338 millioner kroner – 4 prosent – sammenlignet med april i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Til tross for at sjømatmarkedene fortsatt er sterkt preget av koronapandemien og en styrket norsk krone, er verdien av sjømateksporten den nest høyeste aprilmåneden noensinne, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Økte priser

Hun forklarer at dette blant annet skyldes at det eksporteres rekordhøye volumer til økte priser av blant annet laks og snøkrabbe.

Lakseeksporten var i april på 86.000 tonn laks til en verdi av 5,8 milliarder kroner i april. Verdien av lakseeksporten var den nest høyeste for april måned noensinne, kun slått av april 2019 – som da var på 6,2 milliarder kroner.

Voldsom vekst for snøkrabbe

Når det gjelder snøkrabbe ble det eksportert 770 tonn til en verdi av 123 millioner kroner i april, en økning i volum på 515 prosent. Her økte verdien med 105 millioner kroner, eller 585 prosent, sammenlignet med april i fjor.

Polen, Frankrike og USA var de største markedene for norsk laks i april, mens USA, Danmark og Nederland var de største markedene for norske snøkrabbe.

Powered by Labrador CMS