Nyheter

Ansatte i samfunnskritisk virksomhet, som næringsmiddelindustrien, har fått unntak fra karantenereglene for omikronvarianten.

Slipper omikronkarantene i arbeidstida

Matindustrien får unntak fra de strenge reglene for karantene for nærkontakter til dem som kan være smittet av omikronvarianten.

Publisert Sist oppdatert

Denne karanteneplikten skal kun gjelde på fritiden for ansatte i samfunnskritiske yrker, som næringsmiddelindustrien er definert som. Det samme gjelder ansatte i blant annet helsevesenet, barnevernet og flere andre sektorer.

Må teste seg

De skal istedenfor få mulighet til å teste seg slik at de likevel kan gå på jobb, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Regelen gjelder ikke nærkontakter fra samme husstand eller tilsvarende nærhet. De må fortsatt i smittekarantene, slik andre som er nærkontakter med en mistenkt omikronsmittet må.

NHO Mat og Drikke varslet

– Endringene kommer fordi den første omikronbestemmelsen i forskriften ikke hadde noen form for unntak for karanteneplikt unntak for samfunnskritisk personell. På bakgrunn av innspill fra medlemsbedriftene tok NHO Mat og Drikke tidlig kontakt med Nærings- og fiskeridepartementets om problemstillingen, som igjen tok dette videre med Helse- og omsorgsdepartementet. Det er veldig bra at regjeringen raskt har tilpasset karantenebestemmelsene til samfunnskritiske virksomheters behov samtidig som kravene til smittevern er ivaretatt, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke til organisasjonens hjemmeside.

Endringen gjelder fra lørdag 11. desember.

LES MER | Her er den oppdaterte covid-19-forskriften

Powered by Labrador CMS