Annonse
Tom Haakon Andersen og Helena Säll drikker halvlitere med øl en siste gang på Sagene lunsjbar i Oslo før skjenkestopp ble innført over hele landet natt til onsdag. Foto: Heiko Junge | NTB
Tom Haakon Andersen og Helena Säll drikker halvlitere med øl en siste gang på Sagene lunsjbar i Oslo før skjenkestopp ble innført over hele landet natt til onsdag. Foto: Heiko Junge | NTB  

Siste pils før skjenkestoppen


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

– Det blir ikke lov å drikke alkohol på restauranter, barer eller hoteller, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på regjeringens pressekonferanse mandag kveld.

Folkehelseinstituttet mener tiltaket vil ha «betydelig smitteverneffekt». Helsedirektoratet anbefalte også å innføre skjenkestans, og regjeringen har valgt å ta anbefalingene til følge.

Til midten av januar

Skjenkestansen trådte i kraft natt til onsdag 15. desember og skal foreløpig vare i fire uker, til midten av januar.

NTB møtte tirsdag kveld to restaurantansatte som nå er usikre på hva fremtiden bringer. Tom Haakon Andersen og Helena Säll drakk en halvliter på Sagene lunsjbar i Oslo for siste gang i år.

Begge jobber på den kjente nabolagsrestauranten som henholdsvis kokk og soussjef. De mener regjeringens krav om full skjenkestopp er latterlig og rammer restaurantbransjen urettferdig og hardt.

Næringsgrunnlaget borte

Også NHO er bekymret:

– De aller fleste tvinges til å permittere nå på grunn av skjenkestoppen som har revet bort næringsgrunnlaget til hele serverings- og utelivsbransjen, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

 

 

Annonse
Annonse