Annonse
Norge og Storbritannia klarte ikke å bli enige om gjensidig adgang til fiskefarvann og kvoter på felles bestander. Foto: NTB
Norge og Storbritannia klarte ikke å bli enige om gjensidig adgang til fiskefarvann og kvoter på felles bestander.    Foto: NTB

Sammenbrudd i fiskeriforhandlingene med Storbritannia


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Norge har i et møte med Storbritannia kommet til enighet om å sette strek for forhandlingene om en bilateral kvoteavtale for 2021, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

For stor avstand

– Brexit har utvilsomt skapt en rekke utfordringer for norsk fiskerinæring. Det har vist seg svært vanskelig å få til en avtale med Storbritannia om soneadgang og kvotebytte for 2021, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

– Når det gjelder gjensidig adgang til å fiske i hverandres farvann på felles bestander, var avstanden for stor til at vi kom til enighet, sier han.

Norge har inngått avtaler med EU om Nordsjøen og Skagerrak. I tillegg ble EU, Norge og Storbritannia i mars enige om forvaltningen av bestandene de deler i Nordsjøen. Men de bilaterale samtalene med britene lyktes altså ikke.

Bedre uten avtale

Fiskeriministeren forsvarer den norske linjen i forhandlingene.

– Norge har hatt en fast holdning gjennom hele forhandlingene i samråd med næringen, sier Ingebrigtsen.

– Det er bedre å ikke inngå en avtale om vi ikke kommer tilbake til situasjonen slik den var før brexit.

 

 

Annonse
Annonse