Annonse
Lars B. Larson i Lier Røde Kors og kjøpmann Erik Hauger hos Rema 1000 Lierstranda. Her brukes hele 55 prosent av all pant som innsats i lotteriet. Foto: Katrine Lunke
Lars B. Larson i Lier Røde Kors og kjøpmann Erik Hauger hos Rema 1000 Lierstranda. Her brukes hele 55 prosent av all pant som innsats i lotteriet.  Foto: Katrine Lunke  

Pant for 88 millioner til Røde Kors


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Det er en økning på hele 42 prosent i forhold til 2019. Størst andel av panten i hele landet gir de på Rema 1000 Lierstranda. Her brukes hele 55 prosent av all pant som innsats i Pantelotteriet. Til sammenligning var gjennomsnittet på landsbasis 11,5 prosent.

 God jobb lokalt

Kjøpmann Erik Hauger hos Rema 1000 Lierstranda i Lier synes det er hyggelig at kundene hans bidrar så mye til Røde Kors. Butikken hans er en av de større i området, og omsatte for 122 millioner kroner i 2020.

– Vi har mange kunder innom, både familier, skoleungdom og pensjonister. Det virker som Røde Kors gjør en god jobb her lokalt, og at mange ønsker å støtte dem. Så er det sikkert en del som ønsker å vinne milliongevinsten også, sier Hauger.

Totalt fikk Røde Kors 88 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2020. Halvparten av disse midlene går til de lokale Røde Kors-lagene. Lokalforeningene i Norge som mottok flest midler fra lotteriet er Oslo Røde Kors med 7 millioner kroner, Trondheim Røde Kors med 1,4 millioner kroner og Bergen Røde Kors, som mottok 1,3 millioner kroner til sitt lokale humanitære arbeid. Resten går til Røde Kors sentralt.

Betyr mye lokalt

At mange deltar i Pantelotteriet på Rema 1000 Lierstranda betyr mye for lokalforeningen i Lier.

– Den store økningen i inntekter fra Pantelotteriet er utrolig verdifullt for en liten lokalforening som oss. Jeg vil derfor rette en stor takk til alle som støtter oss med panten sin. En spesiell takk går til kundene her på Rema 1000 Lierstranda. At over 50 prosent av tomflaskene her brukes i lotteriet er jo bare helt utrolig, sier Lars B. Larson, leder for Lier Røde Kors.

Flere deltar i lotteriet

Midlene fra Pantelotteriet går blant annet til å drifte hjelpekorpset og Røde Kors-huset i Lier. I 2020 måtte mange av aktivitetene deres settes på pause, på grunn av smittevernhensyn. Nå ser Lars B. Larson frem til at man i større grad kan komme tilbake til hverdagen.

– Det er nesten bare hjelpekorpset som har vært aktive. Dessverre har besøkstjenesten ikke klart å være så aktive som vi har ønsket. Det betyr at mange ensomme ikke har fått den omsorgen de fortjener. Vi var innom sykehjem med blomster til jul, og besøkt noen institusjoner sammen med besøkshund. Nå håper jeg vi snart kan komme tilbake til vårt vanlige tilbud, sier Røde Kors-lederen.

96 millionærer så langt

Andelen nordmenn som deltar i Pantelotteriet økte i 2020 fra 35 til 39 prosent. 18 personer vant toppgevinsten på én million kroner i året som gikk. Siden starten i 2008 har 96 personer blitt pantemillionær i lotteriet.

 

Annonse
Annonse