Annonse
Byrådsleder Raymond Johansen orienterte fredag ettermiddag om lettelsene i koronarestriksjonene i Oslo. Foto: Terje Pedersen | NTB
Byrådsleder Raymond Johansen orienterte fredag ettermiddag om lettelsene i koronarestriksjonene i Oslo. Foto: Terje Pedersen | NTB
Koronalettelsene

Oslo åpner kranene


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Det offentliggjorde Oslo-byrådet på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Alkoholservering i Oslo har vært stengt siden 10. november i fjor. Fra onsdag blir det mulig å servere alkohol fram til klokken 22.

Samtidig åpnes det for at kafeer og restauranter kan få servere gjester igjen, etter at de kun har fått holde åpent for take away i lang tid.

– Dagen i dag er en stor milepæl, nå avslutter vi den sosiale nedstengingen av Oslo, som har vart helt siden starten av november, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Én dag med matservering

Ettersom de nye nasjonale retningslinjene først gjelder fra torsdag, blir det én dag med alkoholskjenking med krav om matservering i Oslo.

Osloboerne får dermed en liten smakebit av den omstridte regelen resten av landet har levd med, og som fjernes torsdag.

– Det er viktig at hver virksomhet selv vurderer om det er forsvarlig å åpne opp neste onsdag, eller om de trenger mer tid, sier byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

– Vi åpner igjen fordi vi vet at flinke folk i bransjen sørger for at det er trygt å gå på serveringssteder i Oslo. Jeg har en oppfordring til dere som nå gleder dere til å gå ut igjen: Vær trygge og gode gjester, og respekter reglene som gjelder, legger Evensen til.

Ikke servering til midnatt

Hun understreker at lettelsen ikke gjøres for å tekkes en øltørst befolkning, men for å redde arbeidsplasser.

Raymond Johansen påpeker at Oslo ikke vil tillate alkoholservering fram til midnatt, slik det åpnes for nasjonalt neste uke.

– Det vil være flere av de nasjonale lettelsene som foreløpig ikke innføres i Oslo. Vi åpner for eksempel ikke for skjenking til 24.00 nå, og vi har egne begrensninger for arrangementer, sier byrådslederen.

«En begrensning til kl. 22 vil begrense festelementet. Skjenking i seg selv vil medføre at flere møtes, men på denne måten i smittevernfaglige trygge omgivelser med god kontroll», heter det i gjenåpningsplanen fra byrådet i hovedstaden.

Virke: Ta tilbudene i bruk

Handelsorganisasjonen Virke er glade over lettelsene i koronarestriksjonene og oppfordrer nordmenn til å ta i bruk næringene som nå åpner.

– Det er avgjørende for å få i gang økonomien etter lang tid i dvale, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Særlig glad er Kristensen for at virksomheter kan servere alkohol uten krav til matservering, noe de har jobbet lenge for.

Konferansesesongen starter

– Lettelsene i de nasjonale koronatiltakene er særlig godt nytt for konferansehoteller og restaurantbransjen. Dette er gode nyheter, og vi beveger oss enda ett skritt mot full gjenåpning av restauranter, hoteller og opplevelsesbedrifter, sier sier direktør Kristin Krohn Devold NHO Reiseliv.

Det kan også arrangeres konferanser med 200 personer.

– Nå er det viktig at bedriftsmarkedet og offentlige myndigheter begynner å booke møter og konferanser for høsten slik at hotellene kan planlegge for gjenåpning og ta tilbake ansatte.

 

 

Annonse
Annonse