Annonse
Nortura tilbakekaller dette produktet etter funn av salmonella i tysk svinekjøtt. Foto: Nortura
Nortura tilbakekaller dette produktet etter funn av salmonella i tysk svinekjøtt.    Foto: Nortura
Salmonella

Nortura tilbakekaller bacon med tysk svinekjøtt


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Varene som trekkes tilbake har gått til Coop, NorgesGruppen og Norturas medlemsbutikk på Rudshøgda.

«Vi har blitt informert fra Prima Jæren om at det er gjort funn av salmonella i to partier importert tysk svinekjøtt som de har levert til oss. Vi kaller derfor tilbake alt bacon som kan inneholde råstoff fra disse partiene», skriver Nortura i en pressemelding.

Funnet har altså ikke sammenheng med salmonellaen som ble påvist i tysk storfekjøtt tidligere i mars.

Dette er datoene du skal se etter

Tilbakekallingen gjelder produktet «Skikkelig digg bacon» med holdbarhetsdatoer:

29., 30. og 31. mars, 1., og 2. april.

Alle produktene dette gjelder fjernes fra butikk. Forbrukere som har kjøpt produktet bes kaste det eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon.

Nortura understreker at riktig varmebehandling og god kjøkkenhygiene vil gjøre at man unngår å bli syk av å ha spist de aktuelle produktene, salmonellabakterier drepes ved tilstrekkelig gjennomsteking eller koking. Er du engstelig for å ha blitt smittet, bør du ta kontakt med lege.

Mer storfe trekkes tilbake

I ettermiddag kom også meldingen om at Coop har valgt å kalle tilbake 216 pakker med Xtra Ytrefilet av storfe 150 gram med best før dato 1. mars 2021, også her etter mistanke om salmonella.

Berørt produkt er utgått på dato og finnes ikke lenger i butikk, men forbrukere kan likevel ha disse hjemme i fryseren. Kjøttet er importert av Prima Jæren og har opprinnelse Tyskland.

– Kundene skal være trygge på den maten de kjøper hos Coop, derfor ønsker vi å være på den sikre siden og varsle kundene våre. Vi oppfordrer kunder som har kjøpt produktet med den spesifikke holdbarhetsdatoen om å levere produktet tilbake til butikk, slik at de kan få refundert pengene, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

 

 

Annonse
Annonse