Annonse
Konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Nortura orienterte i dag de ansatte om selskapet bygger ned skjærevirksomheten i Steinkjer og Stavanger (arkivfoto). Foto: Ørn E. Borgen | NTB
Konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Nortura orienterte i dag de ansatte om selskapet bygger ned skjærevirksomheten i Steinkjer og Stavanger (arkivfoto).  Foto: Ørn E. Borgen | NTB

Nortura legger ned deler av virksomheten – 147 jobber i fare

Norturas konsernledelse foreslår overfor konsernstyret å bygge en modernisert og automatisert fabrikk for svineskjæring i Tønsberg, skriver NRK.

Det innebærer at de samtidig bygger ned skjærevirksomheten i Steinkjer og Stavanger, noe som betyr at 147 medarbeidere mister jobben de har i dag.

Ny fabrikk i 2023

Fabrikken skal etter planen stå ferdig etter sommeren 2023. Skjæreaktiviteten i Steinkjer og Stavanger trappes gradvis ned etter det.

– I dag var det nesten total stillhet, sier Ronny Aunan, hovedtillitsvalgt ved Nortura Steinkjer, til NRK onsdag etter at konsernsjefen var på besøk.

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen sier til samme mediehus at nedtrappingen har vært varslet i lang tid.

– Selvfølgelig er ikke dette noen hyggelig beskjed å få, sier hun, men legger til at selskapet har en god historikk for omstilling.

Hun sier ansatte i Steinkjer og Stavanger blir prioritert når fabrikken i Tønsberg skal øke bemanningen med rundt 70 ansatte.

Tillitvalgt: Ingen vil flytte

– Ingen kommer til å flytte til Tønsberg. Det har vært omstillinger i Nortura i 20 år, og erfaringene viser at det er få som blir med over på nye anlegg, sier hovedtillitsvalgt i Nortura Steinkjer, Ronny Aunan, til Nationen.

(©NTB)

Annonse
Annonse