Annonse
Mattilsynets direktør Ingunn Midttun Godal er veldig glad for de ekstra midlene i statsbudsjettet. Foto: Mattilsynet
Mattilsynets direktør Ingunn Midttun Godal er veldig glad for de ekstra midlene i statsbudsjettet. Foto: Mattilsynet  

Nå kan Mattilsynet øke kontrollvirksomheten


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

20 millioner mer fra Støre-regjeringen gleder Ingunn Midttun Godal, for første gang på mange år får Mattilsynet en økning i budsjettet.

Forventer mer framover

– Dette betyr mye for Mattilsynet. Jeg forstår at det har vært et begrenset handlingsrom for den nye regjeringen og ser styrkingen i 2022 som et signal om mer i årene som kommer. Med forslaget vil Mattilsynet for første gang på mange år få en økning og ikke en reduksjon i vårt budsjett. Vi vil med pengene til digitalisering jobbe hardt for å forenkle inspektørhverdagen og utvikle bedre digitale tjenester til våre brukere, sier hun til Matindustrien.

Bedre kontroll

10 millioner kroner er øremerket dyrevelferd og tilsyn:

– Disse pengene vil vi kunne bruke til å følge opp flere dyrehold i hele landet og bidra til en bedre offentlig kontroll av hvordan dyr har det, sier toppsjefen i Mattilsynet.

Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) har bekreftet at bevilgningene økes nettopp fordi Mattilsynet selv har understreket at de trenger mer penger til tilsyn.

Flere veterinærer i Mattilsynet har i senere tid gitt offentlig beskjed om at de har måttet nedprioritere viktige tilsyn på grunn av ressursmangel.

Dyrevernalliansen: Milevis fra behovet

Kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen er glad for at Mattilsynet får tilført økte midler, men mener at regjeringens budsjettforslag er milevis fra å møte behovet.

– De ansatte i Mattilsynet har ropt varsko over lang tid, og kaller situasjonen uholdbar. 20 millioner kroner er en brukbar start, men milevis fra det beløpet som trengs for å sikre dyrevelferden, sier Kleveland.

 

 

Annonse
Annonse