Annonse
Morgenlevering tilbyr nå produkter fra lokale norske produsenter. Foto: Morgenlevering
Morgenlevering tilbyr nå produkter fra lokale norske produsenter. Foto: Morgenlevering  

Lanserer «Håndverksmat» med 20 leverandører


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Morgenlevering har allerede blitt et kjent navn blant dem som ønsker å unne seg en ekstra god frokost. Det hele leveres på døren før vekkerklokken stemmer i sine første toner. Mange benytter også tjenesten til å gi en praktisk overraskelse til noen som fortjener en ekstra oppmerksomhet, eller for bedrifter til å gi stabens gode arbeid en enkel anerkjennelse.

Starter med 20

Nå er 20 utvalgte leverandører med på oppstarten av «Håndverksmat», hvor matglede, bærekraft og dyrevelferd står i høysetet.

– Vi ser at stadig flere nordmenn ønsker seg varierte, unike kvalitetsprodukter produsert på naturlig vis. Norsk mat assosieres gjerne med rene og naturlige produkter. Dette konseptet vil ta i bruk Helthjems utstrakte erfaring med rask hjemlevering, for å bringe sammen det beste fra begge verdener, sier Håkon Liland, daglig leder i Morgenlevering.

Håkon Liland, daglig leder i Morgenlevering, ser frem til å tilby «Håndverksmat». Foto: Morgenlevering | Endre Igland
Håkon Liland, daglig leder i Morgenlevering, ser frem til å tilby «Håndverksmat». Foto: Morgenlevering | Endre Igland  

– Slik kan vi skape en best mulig opplevelse for både sluttbruker og lokalprodusenter som legger stor flid og ære ned i håndverket sitt, og som fortjener enda større anerkjennelse for arbeidet sitt.

Samler utvalgte produsenter

For visste du at det i Selbu i Trøndelag finnes et knippe jenter som har ombygget et fjøs for å lage sjokolade som har vunnet prestisjetunge internasjonale priser i fire år på rad? Eller at det på Jevnaker på Hadeland jobber en trønder og italiener sammen med egne kyr for å skape verdensledende ost fra et nedlagt hotellbasseng?

I vest håndplukkes det beste kjøttet for kresne kunder på Røysland gård i Bjerkreim, som fortryllet selv Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm i deres matprogram på TV 2.

Alle disse og flere til, vil nå kunne ende på dørmatta for en spesiell frokost eller til helgekosen. Mange av produktene er godkjent av det offisielle norske informasjonsmerket «Spesialitet», som tildeles lokalmat- og drikke av høy kvalitet. Bak merkeordningen står Stiftelsen Norsk Mat, som ønsker å gjøre det enkelt for forbrukere å finne de unike smaksopplevelsene.

En viktig satsing

De siste par årene har Morgenlevering mangedoblet seg i både omsetning og årsverk. Under pandemien var tjenesten særlig populær for dem med hjemmekontor, men har siden vokst seg sterkere blant både private og bedrifter.

– Håndverksmat vil være en viktig satsing for oss ut mot disse i årene som kommer. Dette er en fin måte å løfte frem dyktige gründere og småvirksomheter, som drives med mye kunnskap og lidenskap. Målet fremover vil være å samle flere lignende virksomheter, og gjøre Håndverksmat til et attraktivt tilbud for alle som ønsker et stykke ekstra «morgenmagi», sier Liland.

Morgenlevering leverer ferske bakervarer, smoothies og juice på dørstokken til kunder i Norge, gjennom Helthjem-nettverket. Morgenlevering har klart å kapre en stor andel av det norske hjemmeleveringsmarkedet for mat på få år.

 

Annonse
Annonse