Annonse
Kolonial.no er nominert til Doga Hedersmerket. Foto: Åsmund Holien
Kolonial.no er nominert til Doga Hedersmerket. Foto: Åsmund Holien  

Kolonial.no nominert til hederspris


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

En designdrevet kultur med kunden i sentrum har ledet Kolonial.no helt til toppen av den digitale dagligvarebransjens trone. Nå nomineres den norske nettbutikken til Doga Hedersmerket, skriver Doga i en pressemelding.

Design og arkitektur Norge (Doga) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. Dogas rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for grønn omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

Avgjøres 11. mars

Torsdag 11. mars avgjøres det hvem som mottar den høythengende prisen. Doga Hedersmerket deles ut i en direktesendt prisseremoni i regi av Design og arkitektur Norge (Doga), med Jenny Skavlan som programleder.

Hele 11 prosjekter er nominert til Doga Hedersmerket i år. De nominerte er plukket ut av en fagtung jury blant årets mottakere av Doga-merket for design og arkitektur og Doga-merket nykommer.

– De siste 12 månedene har vært tøffe. Derfor er det ekstra oppløftende å se at det skjer så mye nyskaping i landet vårt. Blant de nominerte til Doga Hedersmerket i år finner vi flere spennende eksempler på hva det går an å utrette dersom vi setter design og arkitektur i kjernen for innovasjon og forretningsutvikling, sier næringsminister Iselin Nybø.

Strålende eksempel

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Doga, forteller at årets nominerte er forbilder som viser hvordan design- og arkitekturfagene skaper viktige verdier og bidrar til å løse store og sammensatte utfordringer.

 – Kolonial.no er et strålende eksempel på en bedrift som har oppnådd suksess gjennom designledelse. Hele virksomheten er tuftet på en designdrevet kultur der kundens behov legger føringene for hvordan de videreutvikler tjenesten, sier Hjemdal.

Digital kundereise

Da ti gründere gikk sammen om å stifte Kolonial.no tilbake i 2013, var det få som hadde tro på selskapet. I dagligvarebransjen ble de sett på som en kuriositet – en modig, men ufarlig konkurrent til de etablerte kjedene. Men den lille oppkomlingen vokste seg større og større.

Etter to års drift lå omsetningen på 75 millioner kroner. Etter fem år hadde den økt til nær 800 millioner. Så kom koronakrisen, og plutselig satt hele Norge og bestilte matvarer på nett. Da fikk Kolonial.no virkelig betalt tilbake for den enorme innsatsen selskapet har lagt ned i å designe en kundereise som løfter dagligvarebutikkenes hyller inn i den digitale verden.

Sparer tid, penger, miljø og helse

Juryen for Doga-merket for design og arkitektur roser Kolonial.no for å være modige og nytenkende i kampen mot dagligvarebransjens kjemper.

 «Kolonial.no er et svært godt eksempel på hvordan god designledelse skaper verdier. Ved å konsentrere virksomheten om kundeopplevelsen i alle ledd, står de bak en nyskapende forretningsmodell som er blitt skole for de etablerte aktørene i dagligvarebransjen,» står det i jurykjennelsen.

Juryen lar seg imponere av hvordan tjenesten får mange kunder til å spise sunnere, spare tid og penger og unngå unødvendige impulskjøp. Gode rutiner fører også til mindre matsvinn hos Kolonial.no.

Å få dagligvarer levert på døra reduserer også bilbehovet hos kundene. Kolonial.no bruker dataanalyse for å finne den mest effektive leveringsruten og har dessuten planer om å fase ut alle fossilbiler innen fem år.

11 nominerte

Kolonial.no er én av totalt 11 nominerte til Doga Hedersmerket i år: På den eksklusive listen finner vi også aktører som Bergans of Norway, Deichman Bjørvika, Byantikvaren i Bergen og reMarkable.

 

Annonse
Annonse