Annonse
Olaug Bollestad har invitert sentrale aktører i grøntsektoren til møte torsdag. Foto: Landbruks- og matdepartementet.
Olaug Bollestad har invitert sentrale aktører i grøntsektoren til møte torsdag 11. mars. Foto: Landbruks- og matdepartementet.  

Inviterer kjedene til grøntdiskusjon


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Olaug V. Bollestad (KrF) har invitert Coop, NorgesGruppen, Rema 1000 og Bama til videomøter for å diskutere markedsutsiktene for grøntproduksjon i årets sesong.

Strenge restriksjoner

Bakgrunnen for møtene er situasjonen med strenge innreiserestriksjoner og redusert tilgang på utenlandsk arbeidskraft, og hvordan dette kan påvirke norsk frukt -, bær- og grøntproduksjon.

Statsråden ønsker å få dagligvarebransjens vurderinger av situasjonen, og hvordan dagligvarebransjen eventuelt kan bidra til å redusere usikkerheten for grøntnæringen.

Landbruks- og matministeren har under hele pandemien hatt møter med representanter fra landbruksnæringen og er godt kjent med utfordringer næringen står overfor.

LES MER | – 2021 er tidenes vekstmulighet for grøntsektoren

Trenger effektiv omsetning

Møtene med aktørene i dagligvarebransjen og grossistleddet 11. mars er viktig for å se helheten i verdikjeden og hvilke muligheter aktørene i verdikjeden ser for seg for å legge til rette for effektiv omsetning av norske grøntprodukter også i årets sesong.

Annonse
Annonse