Annonse
Miljøpartiets Oda Sofie Pettersen kan bli tidenes yngste stortingsrepresentant, og synes det er naturlig at flere nå føler eierskap til klimasaken. Foto: Tor Erik Schrøder | NTB
Miljøpartiets Oda Sofie Pettersen kan bli tidenes yngste stortingsrepresentant, og synes det er naturlig at flere nå føler eierskap til klimasaken.  Foto: Tor Erik Schrøder | NTB  
Valg 2021

Hver fjerde mener klimasaken er viktigst

Sosiale forskjeller er fortsatt den saken flest velgere trekker fram foran valget i høst, med 28 prosent, viser en undersøkelse utført av Norstat for Aftenposten. Klimasaken har vind i seilene, og trekkes fram av 26 prosent på spørsmål om hvilke to saker som er de viktigste i valget.

6,4 prosentpoeng flere peker på klimasaken nå enn i en tilsvarende undersøkelse i mars. Siden da har blant annet FNs klimarapport blitt sluppet.

– Det er godt og oppløftende å se, men det skulle også bare mangle etter den siste FN-rapporten. Der ble det veldig tydelig hvilken krise vi står i og hvor mye det haster å gjøre noe med den, sier Oda Sofie Pettersen (21), førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Vest- og Aust-Agder.

 

 

Annonse
Annonse