Annonse
Høyre går inn for at alkohol opp til 8 prosent skal kunne selges på butikk. Dette bildet viser ølflasker på Vinmonopolet. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Høyre går inn for sterkøl i butikk

Det ble klart da saken kom opp til votering fredag. 

Det var i forkant lagt inn en dissens på det nye programpunktet, men landsmøtet endte opp med å støtte innstillingen fra flertallet i programkomiteen. 

Høyre går også inn for å liberalisere alkoholpolitikken på flere andre punkter. 

Partiet vil blant annet at åpningstidene for alkoholsalg skal utvides både på Vinmonopolet og i butikk. Det er også ventet at landsmøtet vil gå inn for å fjerne forbudet mot å drikke alkohol på offentlig sted. 

Vedtakene vekker blandede reaksjoner. 

– Høyres vedtak om alkoholpolitikk på landsmøtet er å forlate den norske ansvarlige og solidariske alkoholpolitikken. Vi er svært bekymret for hvilke konsekvenser dette vil få for enkeltmennesker og for samfunnet, sier generalsekretær Pernille Huseby i Actis, en samarbeidsorganisasjon på rusfeltet. 

Ingunn Jordheim, generalsekretær i Vin- og brennevinleverandørenes forening, mener Høyre svekker Vinmonopolet og frykter at konsekvensen kan bli at det unntaket Norge har for Vinmonopolet gjennom EØS, kan ryke. 

– Jeg håper det ikke blir en realitet, sier hun. 

Frp ønsker derimot Høyre velkommen etter. 

– Vi håper nå Høyre vil stemme sammen med Frp i Stortinget, sier forbrukerpolitisk talsperson Silje Hjemdal (Frp). 

(©NTB)

Annonse
Annonse