Annonse
Produksjonsleder Steinar Susegg (til venstre) og daglig leder Håvard Gausen i Inderøy Slakteri AS, fersk norgesmester i julepølse. Foto: NM i kjøttprodukter
Produksjonsleder Steinar Susegg (til venstre) og daglig leder Håvard Gausen i Inderøy Slakteri AS, fersk norgesmester i julepølse. Foto: NM i kjøttprodukter  

Her er norgesmesterne i kjøtt


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Dette er den sjette NM-tittelen for den tradisjonsrike familiebedriften i Inderøy. Slakteriet er mest kjent for sin Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter.  Bedriften sysselsetter 16 årsverk og omsatte i 2020 for 53,5 millioner kroner.

– Dette er stort. Det er andre gangen vi stikker av med en NM-tittel i klassen for julepølse. Og det er minst like stas å få anerkjennelse for den innsatsen og arbeidet vi har lagt ned i å utvikle nye produkter, sier daglig leder Håvard Gausen.

Dette er vinnerne

Den prestisjefylte konkurransen NM i kjøttprodukter hadde i år fokus på julemat, pålegg, sous vide produkter og ferdigmat. I konkurransen deltok 545 produkter fra 62 kjøttprodusenter om å oppnå NM-titler og medaljer.

Torsdag kveld ble det kåret sju norgesmestere i NM i kjøttprodukter på Sentralen i Oslo:

Julepølse: Grov Julepølse, Inderøy Slakteri AS

Stek: Eldhusrøykt Grillbrisket fra Voss, Vossakjøt AS

Medisterkake: Henriettes Medisterkaker 400 g, Fatland Salg AS, produsert av Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri AS

Røkt pinnekjøtt: Røkt Pinnekjøtt, H. Mydland AS

Urøkt pinnekjøtt: Pinnekjøtt urøkt, Smedstuen AS

Delikatessepålegg: Delikatesseskinke, Fana Kjøtt AS

Julepålegg: Julesylte i skiver, Fjellgarden Hovden AS

Tøff konkurranse

– Kampen om norgesmestertitlene er beinhard, og vi har aldri før fått inn så mange pinnekjøtt. Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.

– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.

Feirer også på hjemmebane

Tilbake til Inderøy Slakteri AS og daglig leder Håvard Gausen:

– Jeg har virkelig sett frem til å møte igjen kolleger i bransjen. NM er en festkveld, men og en arena for å knytte kontakter og høste erfaringer, sier Gausen som lover feiring også hjemme på fabrikken.

– Å komme ut av et uvanlig år med slike resultater, sier alt om hvor dedikerte medarbeiderne er. Det gjør meg både stolt og ydmyk. Deres yrkesstolthet og innsats gjør at vi nok en gang kan kalle oss Norgesmestre. Det er klart det skal markeres, sier han.

 

 

Annonse
Annonse