Annonse
Årets drikk: Solbærsaft fra Røyse Bærpresseri, Hønefoss, Buskerud. Foto: Røyse Bærpresseri
Årets drikk ble Solbærsaft fra Røyse Bærpresseri, Hønefoss, Buskerud. Klikk på pila til høyre for å se andre vinnere. Foto: Røyse Bærpresseri  
Humlepung fra Aga Sideri i Ullensvang i Hordaland gikk til topp i «Årets sider». Her er Joar Aga. Foto: Øystein Grutle Haara og Kristin Austigard | Det Norske Måltid
Humlepung fra Aga Sideri i Ullensvang i Hordaland gikk til topp i «Årets sider». Her er Joar Aga.  Foto: Øystein Grutle Haara og Kristin Austigard | Det Norske Måltid  
Stolte karer bak årets øl: Imperial Gulrot Gose fra Drum Brew i Arendal. Foto: Drum Brew
Stolte karer bak årets øl: Imperial Gulrot Gose fra Drum Brew i Arendal. Foto: Drum Brew
Årets kjøtt: Vaktel fra Strand Gård fra Tau i Rogaland. Her er Anne og Harald Strand. Foto: Strand Gård og Kristin Austigard | Det Norske Måltid
Årets kjøtt: Vaktel fra Strand Gård fra Tau i Rogaland. Her er Anne og Harald Strand. Foto: Strand Gård og Kristin Austigard | Det Norske Måltid  
Årets sjømat: Seifilet, skinn og benfri fra Reinhartsen i Kristiansand. Dette er Reidar Fredriksen. Foto: Reinhartsen og Kristin Austigard | Det Norske Måltid
Årets sjømat: Seifilet, skinn og benfri fra Reinhartsen i Kristiansand. Dette er Reidar Fredriksen. Foto: Årets sjømat: Seifilet, skinn og benfri fra Reinhartsen i Kristiansand. Dette er Reidar Fredriksen.Reinhartsen og Kristin Austigard | Det Norske Måltid  
Årets grønne foredlet: Eplesidereddik frå Hardanger, Ulvik Frukt & Cideri i Ulvik i Hordaland. Her er Asbjørn Børsheim. Foto: Ulvik Frukt & Cideri
Årets grønne foredlet: Eplesidereddik frå Hardanger, Ulvik Frukt & Cideri i Ulvik i Hordaland. Her er Asbjørn Børsheim. Foto: Ulvik Frukt & Cideri  
Årets grønne: Gråblå østerssopp fra Topp Sopp, Jåttå, Rogaland. Foto: Topp Sopp og Kristin Austigard | Det Norske Måltid
Årets grønne: Gråblå østerssopp fra Topp Sopp, Jåttå, Rogaland. Foto: Topp Sopp og Kristin Austigard | Det Norske Måltid  
Årets kjøtt foredlet: Vikedal spekeskinke, einerrøkt modnet 3,5 år fra Vikedal Gårdsmat, Rogaland. Dette er Tor Åge Hundseid. Foto: Vikedal Gårdsmat
Årets kjøtt foredlet: Vikedal spekeskinke, einerrøkt modnet 3,5 år fra Vikedal Gårdsmat, Rogaland. Dette er Tor Åge Hundseid. Foto: Vikedal Gårdsmat  
Årets sjømat foredlet: Lundgubbens sikkaviar fra Femundmat, Engerdal, Hedmark. Her er Jon Torger Storsnes. Foto: Femundmat og Kristin Austigard |Det Norske Måltid
Årets sjømat foredlet: Lundgubbens sikkaviar fra Femundmat, Engerdal, Hedmark. Her er Jon Torger Storsnes. Foto: Femundmat og Kristin Austigard |Det Norske Måltid  
Årets søtsak: Vaffelhjerte fra Sverre Sætre Konditori i Oslo. Foto: Sverre Sætre Konditori.
Årets søtsak: Vaffelhjerte fra Sverre Sætre Konditori i Oslo. Foto: Sverre Sætre Konditori
Årets bakst ble Sirupstynnkake etter bestemors oppskrift fra Rendalen, Sirupstynnkakebakeriet i Brumunddal. Dette er Anita Lomsnes. Foto: Mette Møller
Årets bakst ble Sirupstynnkake etter bestemors oppskrift fra Rendalen, Sirupstynnkakebakeriet i Brumunddal. Dette er Anita Lomsnes. Foto: Mette Møller
Årets meieriprodukt: Smør fra Valmsnes gård, Osen, Hedmark. Her er Julie Dahl. Foto: Valmsnes gård og Kristin Austigard | Det Norske Måltid
Årets meieriprodukt: Smør fra Valmsnes gård, Osen, Hedmark. Her er Julie Dahl. Foto: Valmsnes gård og Kristin Austigard | Det Norske Måltid  
Årets ost: Holtefjell, vellagret fra Eiker Gårdsysteri i Hokksund, Buskerud
Årets ost: Holtefjell, vellagret fra Eiker Gårdsysteri i Hokksund, Buskerud  

Her er de 13 vinnerne i Det Norske Måltid


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

− Årets vinnere er produkter av aller høyeste kvalitet og representerer Matnasjonen Norge på en fantastisk måte, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

Dette er produkter av ypperste kvalitet

Lang vei til seier

Prisene ble delt ut i forbindelse med finalen i Det Norske Måltid fredag 5. februar. Opptaket av prisutdelingen ble gjort torsdag, og ble sendt fredag kveld fra klokka 19:00.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad delte ut flere av prisene under finalen i Det Norske Måltid. Foto: Det Norske Måltid |Bitmap
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad delte ut flere av prisene under finalen i Det Norske Måltid fredag 5. februar. Foto: Det Norske Måltid |Bitmap  

LES MER | Det Norske Måltids hederspris til Bent Stiansen

De 13 kategoriene rommer det ypperste av norske råvarer og matprodukter, og gjennom høsten har dommerne vurdert og smakt for å finne de beste produktene.  Det har vært en hard kamp om seieren, men veien til finalen har også vært viktig for å bygge opp under visjonen om Matnasjonen Norge.

− Er det noe pandemien har vist oss er det hvor høyt vi prioriterer mat og drikke. Derfor var det viktigere enn noen gang å premiere de fremragende lokale produsentene som har levert fantastiske produkter dette året, sier Kristin Austigard i Det Norske Måltid.

Smak, innpakning og tilgjengelighet har vært blant kriteriene for utvelgelse.

− Vinnerne har vist en kombinasjon av tradisjon og innovasjon i produktene sine, og en evne til å få frem det beste i råvarene. Dette er produkter av ypperste kvalitet, sier dommer Roar Hildonen.

LES MER | Sunne priser til Tine og Meny

Gratulerer til disse 13 produktene

  • Årets bakst: Sirupstynnkake etter bestemors oppskrift fra Rendalen, Sirupstynnkakebakeriet, Brumunddal, Hedmark

  • Årets drikk: Solbærsaft fra Røyse Bærpresseri, Hønefoss, Buskerud

  • Årets grønne: Gråblå østerssopp fra Topp Sopp, Jåttå, Rogaland

  • Årets grønne foredlet: Eplesidereddik frå Hardanger, Ulvik Frukt & Cideri, Ulvik i Hordaland

  • Årets kjøtt: Vaktel fra Strand Gård fra Tau, Rogaland

  • Årets kjøtt foredlet: Vikedal spekeskinke, einerrøkt modnet 3,5 år fra Vikedal Gårdsmat, Rogaland

  • Årets meieriprodukt: Smør fra Valmsnes gård, Osen, Hedmark

  • Årets øl: Imperial Gulrot Gose fra Drum Brew i Arendal, Agder

  • Årets ost: Holtefjell, vellagret fra Eiker Gårdsysteri i Hokksund, Buskerud

  • Årets sider: Humlepung fra Aga Sideri, Ullensvang i Hordaland

  • Årets sjømat: Seifilet, skinn og benfri fra Reinhartsen i Kristiansand, Agder

  • Årets sjømat foredlet:  Lundgubbens sikkaviar fra Femundmat, Engerdal, Hedmark

  • Årets søtsak: Vaffelhjerte fra Sverre Sætre Konditori, Oslo

Glad matminister

– Jeg er svært glad for at Det Norske Måltid samler store og små produsenter fra hele landet til skarp konkurranse for å vise det ypperste fra Matnasjonen Norge. Det har ikke minst vært viktig i 2020, hvor mat- og måltidsbransjen har vært sterkt berørt av den krevende situasjonen vi befinner oss i, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Om Det Norske Måltid

  • Siden 2020 et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et viktig ledd i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge.

  • Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøre produktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene i norsk matproduksjon.

  • Den årlige finalen i Stavanger har stor nasjonal oppmerksomhet, og deles i år ut for 13. gang.

 

Annonse
Annonse