Nyheter

Bjørn Gimming ble i dag valgt til ny leder i Norges Bondelag.

Her er Bondelagets nye leder

Med 159 av 165 delegater i ryggen var det ingen tvil: Bjørn Gimming er den nye lederen i Norges Bondelag.

Publisert Sist oppdatert

Rett over klokka 14 i dag ble 48-åringen valgt til stor applaus. Ingen stemte, seks stemte blant og hele 10 delegater stemte for under Bondetinget andre dag torsdag.

– Dette er et verv jeg gleder meg veldig til å ta fatt på. I starten nå blir det viktig for meg å reise rundt og lytte til hva medlemmene har å si, sier Gimming.

Gimming overtar etter Lars Petter Bartnes, som har ledet Bondelaget siden 2014, men nå vender han hjem til gården i Trøndelag.

Bonde med erfaring

Gimming sier han ønsker å løfte medlemsdemokratiet videre, løfte inntektskampen og løfte den sosiale stillingen til bonden i årene som kommer.

– Jeg ønsker å være en samlende person. En person som ser alle sidene av landbrukspolitikken og hvordan den virker, sier han – og runder av med denne beskrivelsen av seg selv:

– Som person er jeg grundig, reflektert og kunnskapsrik. Jeg har med meg mye erfaring fra mange år i Norges Bondelag, som jeg skal bruke til det beste for organisasjonen.

Bjørn Gimming er bonde på Idd i Østfold der han driver med korn, storfe og skog. Han er gift og har to barn. Gimming har vært engasjert i lokallagsarbeid i Idd bondelag, vært fylkesleder i Østfold Bondelag, styremedlem i Norges Bondelag og har siden 2016 vært første nestleder.

– Bjørn Gimming har kvalifikasjoner som gjør ham godt skikket til å lede organisasjonen i en krevende tid, sier Anne Kristine Rossebø, leder av valgkomiteen.

– Han er svært godt kjent med Norges Bondelag gjennom mange års arbeid i ulike verv på alle nivå, og med god kjennskap til jordbruksforhandlingene. Bjørn er analytisk, grundig og dyktig i det politiske arbeidet, og har et stort nettverk. Etter et mangeårig arbeid med klima og miljø, har Bjørn god erfaring på fagområder som er særdeles viktige for norsk landbruk framover.

Slik ble han presentert på Bondelagets nettsider:

Ny første nestleder

Valgkomiteens innstilling ble også fulgt for de to nestlederne:

Her er ledertrioen i Norges Bondelag etter valget 10. juni: 2. nestleder Bodhild Fjelltveit, leder Bjørn Gimming og 1. nestleder Egil Christopher Hoen.
  • Christopher Hoen fra Hokksund er ny første nestleder, valgt med 159 stemmer mot 6 blanke. Han driver med korn, gris og storfekjøtt.

  • Bodhild Fjelltveit fra Fjelltveit utenfor Bergen er gjenvalgt som andre nestleder, valgt med 163 stemmer og 2 blanke. Hun driver med sau.

Utover ledertrioen, består nå styret av disse:

  • Erling Aas-Eng, medlem

  • Arthur Salte, medlem

  • Solveig Bratteng Rønning, medlem

  • Merete Sund, medlem

  • Thorleif Müller, 1. varamedlem

  • Peder Nernæs, 2. varamedlem

  • Ragnhild Duserud, 3 varamedlem

  • Elisabeth Irgens Hokstad, ordfører

  • Karl Fredrik Okkenhaug, varaordfører

Powered by Labrador CMS