Annonse
Oslo kommunes biogassanlegg i Nes på Romerike behandler kildesortert matavfall fra Oslos innbyggere, men nå vurderer kommunen om anlegget skal selges. Foto: Ole Berg-Rusten | NTB
Oslo kommunes biogassanlegg i Nes på Romerike behandler kildesortert matavfall fra Oslos innbyggere, men nå vurderer kommunen om anlegget skal selges.    Foto: Ole Berg-Rusten | NTB

Grønne avfallsposer er blitt et pengesluk for Oslo


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Biogassanlegget sto ferdig i 2012 og kostet Oslo kommune 520 millioner kroner. Allerede da det skulle overtas av kommunen i 2013, hadde anlegget vesentlige tekniske mangler, skriver Aftenposten.

Matavfallet i de grønne avfallsposene fra husholdningene i Oslo blir omgjort til biogass og gjødsel på anlegget. Gassen benyttes som miljøvennlig drivstoff til Ruters busser og gjødselen brukes i det lokale landbruket.

Taper 100 millioner i året

Nå vurderer kommunen å selge, slik fagnettstedet Biogassbransjen.no skrev tidligere i høst. Tall fra de siste fem årene viser at driften av anlegget har gått med rundt 100 millioner kroner i minus hvert eneste år.

– Byrådet er ikke tilfreds med hvordan biogassanlegget på Nes fungerer nå, skriver Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel, i en epost til Aftenposten. Hun sier videre at det har vært «vedvarende utfordringer med å oppnå optimal og stabil drift».

Ikke konkludert

I en utredning fra renovasjons- og gjenvinningsetaten om anleggets fremtid blir det sett på flere alternativer – fra videreføring av dagens drift til salg og samarbeid med andre kommuner, men etaten har ikke konkludert.

 

 

Annonse
Annonse