Annonse
Finalister til de to utmerkelsene fra intensjonsavtalen for et sunnere kosthold er nå klare. Foto: Helsedirektoratet.
Finalister til de to utmerkelsene fra intensjonsavtalen for et sunnere kosthold er nå klare. Foto: Helsedirektoratet  

Finaleklart i klassen «sunnere kosthold»

Vinnerne kåres i tilknytning til finalearrangementet til Det Norske Måltid 5. februar.

Finalistene er aktører i matvarebransjen som har gjort en særlig innsats i arbeidet for bedre kosthold klare.

Inspirert helseminister

– Vi lever i en spesiell tid. Det er derfor veldig inspirerende at så mange store og små produsenter fra hele landet har meldt seg på konkurransen. Utmerkelsene skal hedre aktører som gjør en særlig innsats for å utvikle sunnere matprodukter og oppfordre forbrukerne til å velge sunnere matvaner, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding

Det er kommet inn 29 nominasjoner til sunnere produkter og 17 nominasjoner til sunnere markedsføring som er vurdert av en egen jury.

LES MER | Her er de 40 andre finalistene i Det Norske Måltid

Sunnere produkter

Finalistene i kategorien sunnere produkter:

  • Q-Meieriene med Skyr Luftig

  • Rema 1000 med #MerAv grovt

  • Tine SA med mindre fett i melk

– Det var mange gode nominasjoner og finalistene er viktige på hver sin måte. Q-Meierienes produkt svarer ut behov for tilgang på noe sunt, godt og enkelt å ha med på farten. Rema 1000 har satset offensivt på mer grovt brød. Brød er også en stor del av kostholdet til mange i Norge og ved å bytte til grovere brød kan dette påvirke kostholdet positivt. Tines arbeid for å tilby melk med mindre fett er av stor betydning for kosthold og folkehelsa i den norske befolkningen siden mange drikker melk hver eneste dag, sier Bent Høie.

Sunnere markedsføring

Finalistene i kategorien sunnere markedsføring:

  • Bakehuset med influenser marketing

  • Meny med Sunnspirasjon

  • GO2Grill Patricias med sunnere gatekjøkken

– Det er spennende å se de ulike typene markedsføring alle de nominerte og særlig finalistene har brukt for å påvirke forbrukerne som kan føre til et sunnere kosthold. Bakehuset har brukt influensere i markedsføringen av grovt brød. Influensere når mange grupper og kanskje særlig barn og unge. Å nå denne gruppen er særdeles viktig når det gjelder matvarer vi bør spise mer av, som grove kornprodukter. Meny har jobbet for å inspirere, oppmuntre og hjelpe oss til å spise mer fisk. Patricias gatekjøkken har hatt fokus på sunnere «mat-i-farta», som mange benytter seg av i en hektisk hverdag. Det er viktig, sier helse- og omsorgsministeren.

LES MER | Her er Helsedirektoratets omtale av finalistene

Kåring av vinnere og utdeling av utmerkelsene skjer i tilknytning finalearrangementet til Det Norske Måltid i Stavanger den 5. februar. Helse- og omsorgsminister Bent Høie vil dele ut utmerkelsene digitalt.

 

Annonse
Annonse