Nyheter

Felleskjøpet inviterte i 2017 spillerne i Norway Chess til gårds. Her ser vi Magnus Carlsen og Sergej Karjakin i den populære capsen fra Felleskjøpet. Foto: Carina Johansen, NTB

Felleskjøpet selger stadig mer klær til byfolk

Felleskjøpet Agris butikker selger stadig mer klær til byfolk. Blant annet har de solgt nesten 16.000 caps det siste året. Det er 5.000 flere enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Veksten i klessalget kommer først og fremst fra nye produkter som undertøy, sokker, pyjamaser og lignende, skriver Aftenposten/E24.

I alt er det snakk om mer enn en fordobling, fra rundt 25.000 enkeltvarer i 2019 til over 65.000 i år. Selv om det meste av arbeidstøyet hos Felleskjøpet kjøpes av bønder, merker samvirkebedriften at de har fått en posisjon i urbane deler av landet.

– Jeg tror det handler om at klær fra Felleskjøpet bygger identitet og tilhørighet, uavhengig av om du bor i by eller bygd, sier konsernsjef Svenn Ivar Fure i Felleskjøpet Agri.

Trendforsker og sosialantropolog Gunn-Helen Øye sier hun synes det er morsomt at en merkevare fra landbruket har skapt en trend i urbane strøk.

– Det har ikke vært omvendt, slik det ofte er med trender, sier hun.

Ifølge Landbruksdirektoratet er det for tiden rundt 37.000 aktive gårdsbruk her i landet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS