Annonse
Over 90.000 besøkende pleier å besøke den tradisjonelle Dyrsku'n i Seljord hvert år. Nå må arrangement for andre år rad avlyse på grunn av koronapandemien. Her er statsminister Erna Solberg (H) da hun i 2018 deltok i en melkekonkurranse under arrangementet. Foto: Tore Meek, NTB

Dyrsku'n i Seljord avlyst for andre år på rad

Fram til fjor hadde den berømte møteplassen for mat og landbruk blitt arrangert i en ubrutt linje siden 1866. Koronapandemien gjør det imidlertid fortsatt umulig for arrangørene å gjennomføre årets messe. 

– På bakgrunn av en helhetsvurdering av situasjonen knyttet til covid-19, vurderer Dyrsku’n i samråd med kommuneledelsen det som umulig å gå videre med planleggingen av et så stort arrangement som Dyrsku’n. Dyrsku’n 2021 blir derfor dessverre avlyst, skriver arrangørene i en pressemelding torsdag. 

Daglig leder i Dyrsku’n Geir Helge Espedalen sier de i stedet satser på et sterkt comeback i 2022.

– Avlysingen påvirker hele seljordsamfunnet, og vi har flere arbeidsplasser som er helt avhengige av inntekter i forbindelse med Dyrsku’n, seier ordfører Beate Marie Dahl Eide.

Under arrangementet blir det normalt omsatt varer for over 500 millioner kroner innen mange ulike bransjer. Om lag 90.000 besøker arrangementet hvert år.

(©NTB)

Annonse
Annonse