Nyheter

Dronning Sonja får se hesten Grand Velocity som løper på tredemølle med klinikkassistent Karoline Lund Solberg (t.h.).

Dronningen fikk se hest på tredemølle i Ås

Dronning Sonja fikk se både korfremføring og hest på tredemølle da den nye Veterinærbygningen på Campus Ås offisielt ble åpnet tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Norges veterinærhøgskole ble i 2014 slått sammen med Universitetet for miljø- og biovitenskap (NMBU), og nå er lokalene flyttet fra Adamstuen i Oslo til Campus Ås.

Til sammen åtte sammenknyttede bygninger inneholder hele 2.400 ulike rom. De nye veterinærbygningene blir på cirka 63.000 kvadratmeter, hvorav NMBU skal disponere 48.000 kvadratmeter og Veterinærinstituttet resten.

Foto Dronning Sonja er til stede ved den offisielle åpningen av Veterinærbygningen på Campus Ås. Foto: Lise Åserud / NTB

Dronningen ble vitne til både taler, nøkkeloverrekkelse og kulturinnslag fra studentkorene ved NMBU. Deretter fikk hun en omvisning i byggene og en orientering om Veterinærinstituttets ansvar for å avverge og bekjempe helsetrusler mot fisk, landdyr og mennesker.

I laboratoriet for molekylærbiologi skulle dronningen få en demonstrasjon om hvordan instituttet jobber med beredskapsdiagnostikk, mens på Dyresykehuset skulle hun etter planen få høre om ulike typer behandlinger av dyr.

Blant annet var det planlagt at hun skulle få se en hund i rehabiliteringsbassenget etter operasjon, og helt til slutt utredning av hest som løper på tredemølle.

– Dette er blitt et av Europas mest moderne anlegg innen veterinærmedisin, sa Statsbyggs Harald Nikolaisen i sin overrekkelsestale, og trakk frem bygget som klimavennlig, fremtidsrettet og bærekraftig.

Powered by Labrador CMS