Annonse
Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes holdt appell utenfor Stortinget da bondeorganisasjonene markerte mot årets jordbruksoppgjør tidligere denne måneden. Foto: Terje Pedersen, NTB

Bondelaget offentliggjør hele sitt opprinnelige krav i jordbruksoppgjøret

Det skriver Norges Bondelag i en pressemelding.

– Forhandlingsutvalget i Norges Bondelag går nå offentlig ut med vårt opprinnelige krav. Det gjør vi for å unngå videre spekulasjoner, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Han ber samtidig medlemmene om å løfte blikket, og advarer mot intern splid mellom Bondelaget og Norsk Bonde- og Småbrukarlag, skriver Nationen.

– Nå er det viktig å se framover, vi har viktigere kamper å kjempe enn å sette faglagene opp mot hverandre, sier bondelagslederen.

Kravet fra Bondelaget lå nær det som endte med å bli jordbrukets felles krav, på 2,114 milliarder kroner og en investeringspakke på 450 millioner kroner. Anonyme kilder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag har hevdet overfor Aftenposten at Bondelagets krav var så lavt som 1,2 milliarder.

Regjeringens tilbud var på 960 millioner kroner. Forhandlingene endte med brudd 6. mai, før de i det hele tatt hadde begynt. Jordbruksoppgjøret behandles i Stortinget 16. juni.

(©NTB)

Annonse
Annonse