Annonse
Dropper du matpausen, har du opptil sju ganger større risiko for psykisk og fysisk utmattelse enn de som tar små pauser i løpet av arbeidsdagen. Foto: NTB
Dropper du matpausen, har du opptil sju ganger større risiko for psykisk og fysisk utmattelse enn dem som tar små pauser i løpet av arbeidsdagen.    Foto: NTB

Å droppe lunsjen kan være helseskadelig


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Forskere ved høgskolen har gjort flere funn som viser at små pauser i løpet av arbeidsdagen, kan være helsefremmende. Blant annet viser studien at de som ikke tar matpause, har opptil sju ganger større risiko for psykisk og fysisk utmattelse enn de som tar små pauser i løpet av arbeidsdagen.

Søvnproblemer

I tillegg opplever de nesten dobbelt så ofte søvnproblemer, sier professor Leif Rydstedt ved Høgskolen Innlandet til NRK.

– Det å snakke med kollegaene om noe annet enn jobb synes å påvirke vårt psykiske og fysiske velvære, sier han.

– På lang sikt er det fysisk og mental trøtthet, og i enkelte tilfeller lettere psykiske plager. Men først og fremst trøtthet og utmattelse, sier Rydstedt om funnene ved å hoppe over pausene.

Også viktig under koronaen

Også under pandemien, hvor ekstra mange har hjemmekontor, mener professoren at det er viktig at man husker å ta små pauser.

Forskerne har brukt materiale fra SSBs levekårsundersøkelse 2013 og 2016 i sitt arbeid. Selv etter å ha justert for type jobb er det tydelig sammenheng mellom fysiske og psykiske plager, og en travel arbeidsdag med høyt tempo og få pauser, sier professoren.

 

 

Annonse
Annonse