Annonse
Norske jordbær smaker best. Det mener 9 av 10 nordmenn, ifølge en spørreundersøkelse utført for Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Norske jordbær smaker best. Det mener 9 av 10 nordmenn, ifølge en spørreundersøkelse utført for Opplysningskontoret for frukt og grønt.  

9 av 10 mener norske jordbær er best


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

– Hele 90 prosent sier at de gleder seg til å spise norske jordbær, både unge, voksne og eldre, forteller Iselin Sagen i en pressemelding.

Sagen er ernæringsrådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Hun viser til en spørreundersøkelse gjennomført av Norstat i perioden 5.mai til 12.mai i år, bestående av et landsrepresentativt utvalg med personer fra 15 år og eldre.

Kommer til normal tid

Børe Vold fra Stange Elton gård i Stange Vestbygd er jordbærprodusent og sitter også i styringsgruppen for jordbær i Grøntprodusentenes samarbeidsråd.

Han kan fortelle at jordbærene er i rute og at vi nå kan glede oss over god tilgang på flotte norske jordbær.

LES MER | Bondelaget: Må regne med høyere pris for norske jordbær

Utforsk jordbær i andre retter

– Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, og gir lite kalorier. Vitamin C er viktig for et normalt immunforsvar og fiber gjør godt for fordøyelsen, forteller ernæringsrådgiver Iselin Sagen.

Ikke bare er jordbærene gode som dessert og snacks. Iselin oppfordrer også til å utforske litt og bruke jordbær i andre retter i tillegg til snacksen.

Ernæringsrådgiveren kan fortelle at det er en sammenheng mellom inntak av frukt, bær og grønnsaker og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer og flere kreftformer.

– Det er først og fremst et variert inntak av både frukt, bær og grønnsaker som er gunstig for helsen vår. Et godt tips er derfor å fylle halve tallerkenen med frukt, bær og grønnsaker til hvert måltid.

 

Annonse
Annonse