Annonse
Flere nordmenn har byttet lunsjen i kantinen på jobb, med takeaway på hjemmekontoret. Foto: Victor Jones.
Flere nordmenn har byttet ut lunsjen i kantinen på jobb med takeaway på hjemmekontoret.    Foto: Victor Jones
Just Eat

40 prosents vekst i lunsjbestillinger


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

– Hjemmekontoret har gitt det norske folk nye lunsjvaner. Nordmenn har byttet ut kantinen på jobben med takeaway på hjemmekontoret, sier Odd Stian Gullhav i Just Eat i en pressemelding fra selskapet.

Takeaway Odd Stian Gullhav i Just Eat. Foto: Katrine Lunke  

Just Eat Norge er en del av verdens største takeaway-selskap utenfor Kina. Selskapet er til stede i 23 land. I Norge samarbeider Just Eat med over 800 restauranter om bestilling og henting eller hjemkjøring av mat. 

– Restriksjoner og påbud gjorde mange steder i landet at arbeidsplasser ble stengt, og hundretusener av nordmenn ble anbefalt å jobbe hjemmefra. Med endrede arbeidsforhold kom også nye lunsjvaner, sier Gullhav.

Utfordrer rutinene

Han viser til hvordan folk på hjemmekontor har bestilt mat hjem, og hvordan de som jobbet på kontoret før, har møtt stengte kantiner på arbeidsplassen.

– På enkelte steder ble regler og anbefalinger endret mange ganger gjennom året. Dette gjorde at lunsjhverdagen ble uforutsigbar, og etablerte rutiner ble satt på prøve, sier Gullhav.

 – Mange har også hatt et ønske om å støtte lokale serveringssteder i den uvanlige tiden, fortsetter han.

Mest på hverdager

At dreiningen mot nye lunsjvaner er knyttet til arbeidslivet, underbygges av at veksten er aller størst på hverdager. På lørdager og søndager har veksten i lunsjbestillinger vært mer beskjeden, med en oppgang på henholdsvis 15 prosent og 4 prosent sammenlignet med 2019.

– Aller størst vekst ser vi i Oslo. Her er veksten en gjennomsnittlig torsdag formiddag på 86 prosent, legger Gullhav til.

Varige endringer?

Mange har pekt på at arbeidslivet endres permanent, og at hjemmekontoret har kommet for å bli.

– Om dette betyr en varig endring også av spisevanene, gjenstår å se. Det er i hvert fall ingen tvil om at vi er rutinemennesker også når det gjelder bestilling av mat, det ser vi av statistikken. For eksempel er søndag den store takeaway-dagen her til lands. I de andre landene Just Eat opererer i, bestilles det aller mest mat fredag og lørdag, sier Gullhav.

 

Annonse
Annonse