Annonse
Politiet beslagla i januar det de trodde var narkotika, men det viste seg at pakken inneholdt en gaudaost. Foto: Politiets Nettpatrulje, Øst politidistrikt/NTB scanpix
Oste-krim

Ville kjøpe narkotika – fikk Pule

En sivil politipatrulje i Fredrikstad observerte to mistenkelige biler en kveld i januar utenfor et idrettsanlegg i sentrum av byen. De mistenkte en narkotikalevering og aksjonerte.

– Det ble funnet 58.000 kroner hos den ene og en innpakket firkant, som de trodde var hasj, hos den andre, forteller seksjonsleder for nærpoliti ved Fredrikstad politistasjon, Inge Jensen, til NRK.

Beslaget ble tatt med til politistasjonen, og da fikk politiet seg en overraskelse. Den brune pakken de hadde beslaglagt, viste seg nemlig å være en gaudaost på 1.123 gram av typen Pule.

– Ved nærmere undersøkelse viste det seg å være gaudaost, og med det synes vi at vi kan kalle det for Norges dyreste gaudaost, sier Jensen.

Denne typen ost er imidlertid allerede kjent som verdens dyreste. Kiloprisen på Pule skal ligge på rundt 6000 norske kroner. Osten produseres av melk fra Balkan-esler i Serbia og Montenegro, og er så eksklusiv at den ikke er tilgjengelig på det åpne markedet.

Både kjøper og selger ble pågrepet av politiet. Kjøperen ble overrasket da han fikk vite at han hadde betalt nesten 60.000 kroner for en ost. Hvorvidt selgeren var klar over hvor mye han kunne spart på å bytte ut Pule-osten med en Norvegia, vites ikke.

Kilder: NTB, NRK, Forbes

Annonse
Annonse