Annonse
Bjørnar Valstad (53) er ansatt som ny daglig leder for WorldSkills Norway. Han tiltrer stillingen 1. desember 2020.
Bjørnar Valstad (53) er ansatt som ny daglig leder for WorldSkills Norway. Han tiltrer stillingen 1. desember 2020.   Foto: Kuben yrkesarena  

Verdensmester skal løfte yrkesfagene


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

53-åringen Valstad er ansatt som ny daglig leder i WordSkills Norway og tiltrer 1. desember.

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Yrkeskonkurranser er et viktig virkemiddel. Organisasjonen har ansvar for det norske Yrkeslandslaget som hvert annet år deltar i Yrkes-VM og Yrkes-EM. I tillegg arrangerer WSN nasjonale yrkeskonkurranser (Skole-NM og Yrkes-NM).

Valgt blant 46 søkere

– Det er gjennomført en lang og grundig prosess for å finne riktig person. Det var mange gode kandidater til stillingen. Bjørnar Valstads brede erfaring, yrkesbakgrunn og brennende interesse for yrkesfag gjør ham til et godt valg, sier Trude Tinnlund, styreleder i WorldSkills Norway, og legger til:

– Bjørnar Valstad vil med sin kompetanse og ledererfaring kunne lede arbeidet med å videreutvikle WorldSkills Norway i henhold til mål og strategier fastsatt av styret. Vi gleder oss til samarbeidet og veien videre for organisasjonen.

Kommer fra Kuben

Bjørnar Valstad kommer fra stilling som avdelingsleder på Kuben videregående skole i Oslo, hvor han har ledet elektroavdelingen. Før det jobbet han som generalsekretær i Norges Orienteringsforbund og daglig leder i Nelfo Oslo & Omegn.

Valstad har bred erfaring med nærings- og utdanningspolitikk fra tiden i Nelfo og har kjennskap til trepartssamarbeidet. Han har ledet et av Norges største opplæringskontor og har vært engasjert av Utdanningsdirektoratet som leder av flere læreplangrupper i Fagfornyelsen.

Her løper Bjørnar Valstad inn til gull og blir verdensmester individuelt i klassisk orientering i Skottland i 1999. Foto: Erik Borg | NTB scanpix
Her løper Bjørnar Valstad inn til gull og blir verdensmester individuelt i klassisk orientering i Skottland i 1999. Foto: Erik Borg | NTB scanpix

I Norges Orienteringsforbund hadde han blant annet ansvar for gjennomføring av flere store arrangement som verdensmesterskap og norgesmesterskap. Han er også selv tidligere toppidrettsutøver og flere ganger verdensmester i orientering. Valstad er fagutdannet elektriker, teknikker, ingeniør og pedagog.

– WorldSkills Norway er en organisasjon som virker innenfor kjerneområdene av hva jeg brenner for. Å heve statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning gjennom aktiviteter som inspirerer og motiverer ungdom til å nå yrkeskompetanse i verdensklasse trigger både konkurranseutøveren og veilederrollen i meg, sier Bjørnar Valstad.

Fornøyd med etterfølgeren

Avtroppende daglig leder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway går av med pensjon i desember. Hun er godt fornøyd med at stillingen gikk til Bjørnar Valstad.

– Jeg vil savne WorldSkills Norway og alle menneskene, men nå kan jeg pensjonere meg i visshet om at organisasjonen er i trygge hender.

 Bak WSH står Regjeringen, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), YS, Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

 

Annonse
Annonse