Kompetanseprogrammet for mat- og drikkevareindustrien er nå utvidet med nettbaserte kurs i mattrygghet. 

 

Foto

iStock

Kompetanseprogrammet

Utvider kurspakke med mattrygghet

Publisert: 27. august 2020 kl 09.37
Oppdatert: 17. september 2020 kl 12.08

– Vi har jobbet intenst for å ha alt på plass. Nå er kursene klare, sier Eirin Schrøder i Eurofins Food & Feed Testing Norway AS i Moss.

Kompetanse er konkurransekraft

Foto

Eirin Schrøder i Eurofins Food & Feed Testing Norway AS.

Eurofins er del av Eurofins Scientific, verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Selskapet har mer enn 48.000 ansatte i over 50 land.

22. april kom regjeringen med nyheten om at mat- og drikkebransjen får sitt eget bransjeprogram for kompetanse.  Programmet et trepartssamarbeid mellom staten og arbeidslivet.

I juni kom de første tilbudene i det som etter hvert skal bli et toårig bransjeprogram, men som i starten også skal fungere som en tiltakspakke.

Et eget bransjestyre med NHO Mat og Drikke, Sjømat Norge og Norsk nærings- og nytelsesarbeiderforbund (NNN) forvalter de inntil 15 millioner kronene regjeringen har tildelt. Kursene i kompetanseprogrammet er gratis for medlemmer i organisasjonene. Kompetanse Norge er samarbeidspartner.

Saken fortsetter under annonsen

LES MER | Her finner du flere detaljer om gratiskursene for mat- og drikkebransjen

Fire nye kurs

Kurspakken fra Eurofins vil være tilgjengelig ut 2020. Dette er de fire kursene i mattrygghet:

Viktig for hele bransjen

Det nye tilbudet hilses med glede i organisasjonene i programmet, som håper flest mulig benytter seg av muligheten til kostnadsfri kompetanseheving.

–  Dette er den hittil største kompetansehevingen i bransjen. Kompetanse er viktig både for å kunne rekruttere og beholde ansatte, og sikre god kvalitet på produktene vi tilbyr. Dette vil styrke bedriften, produktet og den ansatte, sier Stine Akselsen, fagsjef næringspolitikk i Sjømat Norge.

Saken fortsetter under annonsen

Espen Lynghaug er spesialrådgiver for kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke. Han og kurs- og kompetanseansvarlig Merete Helland i NNN er opptatt av at kompetanse går stadig fortere ut på dato.

– Kompetanse er konkurransekraft. I dag står matindustrien for nær hver tredje krone som investeres i norsk industri. Dette stiller krav til ny kompetanse og vedlikehold av eksisterende kompetanse i bedriftene, og vår oppgave er å legge til rette for dette. Dette kan bli det største kompetanseløftet vi noensinne har gjort i næringen, hvis bransjen nå benytter seg av dette unike tilbudet

Flere kurs kan komme

Nå ønsker organisasjonene innspill til hva bransjen trenger, slik at det kan utvikles enda flere kurs og utdanningstilbud.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb