Annonse
Testproduksjon av nye papirsugerør fpr Tine Sjokomelk ved Tine meieri i Ålesund.
Testproduksjon av nye papirsugerør fpr Tine Sjokomelk ved Tine meieri i Ålesund.  

Tine kutter 700 tonn plast årlig


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

Tine har lansert flere nye emballasjeløsninger som vil kunne redusere meieriselskapets plastforbruk med over 700 tonn hvert eneste år. Nå håper Tine at papirsugerør og treskjeer er deres nye miljøsmarte løsninger.

Leder for bærekraft i TINE, Bjørn Malm
Leder for bærekraft i Tine, Bjørn Malm.

– Hele bransjen vår må bidra til økt gjenvinning ved å utvikle emballasje som er enkel å gjenvinne og øke bruken av resirkulert plast, og selvfølgelig fjerne den der vi kan, sier leder for bærekraft Bjørn Malm i Tine i en pressemelding.

Kartong foran plast

Stadig flere aktører tester kartong fremfor plastemballasje, ifølge Grønt Punkt Norge. Meieriselskapet jobber med å finne en god fiberbasert løsning som kan erstatte alle plastsugerør og plastskjeer på de over 100 millioner aktuelle produktene de produserer årlig. 

– Vi er i gang med både testproduksjon og forbrukertester, og håper at det norske folk kan drikke Sjokomelk, Sunniva juice, Iste og Sprett-drikk fra papirsugerør allerede tidlig neste år. Dette er nytt for oss, derfor er vi helt avhengig av å teste for å lære. Det høres kanskje enkelt ut, men disse endringene er en stor overgang, sier Malm.

Målet er at plastsugerøret på Tines populære drikkeprodukter skal byttes ut med papirsugerør, mens yoghurt- og grøtproduktene vil følge etter med en miljøvennlig treskje i løpet av neste år, dersom testene er vellykket.

Håper andre inspireres

– Tine tar en ledende rolle i emballasjeskifte for å redusere bruk av unødvendig plast. Dette er nybrottsarbeid, og vi håper vi kan være med å inspirere og motivere både forbrukere og andre aktører i bransjen til å bli med på den spennende reisen, forteller bærekraftsjefen i Tine.

 
Annonse
Annonse