Annonse
Anne-Lise Iversen har styrt Teknologisk Matforum i 40 år. I januar ønsker hun velkommen til Næringsmiddeldagene for siste gang, denne gangen på Radisson Blu Atlantic Hotel. Foto: iStock og privat
Anne-Lise Iversen har styrt Teknologisk Matforum i 40 år. I januar ønsker hun velkommen til Næringsmiddeldagene for siste gang, denne gangen på Radisson Blu Atlantic Hotel.  Foto: iStock og privat

Takker av som sjef etter 40 år


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

Foreningen har vokst fra et årlig møte til den moderne organisasjon med over 650 medlemmer – til 10-11 årlige møter med TeMa-dager og selvsagt bransjesamlingsplassen Næringsmiddeldagene, som i 2021 arrangeres på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger.

LES MER | Her kan du se det reviderte programmet for Næringsmiddeldagene 2021

Mange sentrale temaer

Å trekke fram ett høydepunkt er ikke lett, men Anne-Lise Iversen mener temaet «Pandemi i vår tid - beredskap, mattrygghet og matsikkerhet» er høyaktuelt.

Andre sentrale temaer under konferansen:

  • Teknologi, bærekraft og produktutvikling: Matindustrien 4.0, nye teknologiske utfordringer for personell i matindustrien, hva har vi lært og oppnådd?

  • God mat hele livet: Skråblikk på Matnasjonen Norge, erfaringer med nye ernæringsriktige produkter i nye forpakninger og hva slags mat bransjen bør satse på for en sunn og aktiv alderdom

  • Emballasje – helt unødvendig? Veikartet for sirkulær plastemballasje. Pandemien har også her gitt endringer. Hvilken vei går utviklingen nå?

Koronautfordringer

Hvordan pandemien utvikler seg, kan også få konsekvenser for arrangementet.

– Hotellet er veldig fleksible, og her vil vi kunne gjøre mange vrier om smitten ikke har gått ned. Utstillingen kan for eksempel få et større areal for å få bedre avstand. Alt blir lagt til rette for å følge smittevernreglene på alle områder. Hvis ting skulle forverre seg, er selvsagt en digital versjon en løsning, men vi vil i det lengste håpe på et «normalt møte», sier Iversen.

De planlagte bedriftsbesøkene onsdag 27. januar blir på grunn av pandemien denne gangen gjennomført i digital form.

Gode minner

Iversen gleder seg til å bli pensjonist. Det er nok å ta seg av med stort hus og stor hage i Hafrsfjord utenfor Stavanger, barn og barnebarn.

– Nå får jeg mer tid til det jeg ikke har hatt tid til.

Minnene er gode, vennene er blitt mange i bransjen.

– Så er det jo sånn at jeg husker det som gikk galt best, ler hun og trekker fram Næringsmiddeldagene i Tromsø i 1988.

Der glemte busselskapet å stille med busser til deltakerne og busser måtte tas ut av bytrafikken.

En hotellansatt stjal alle gavepakningene fra Mack med små ølflasker og støvelglass. Hotelledelsen hadde en mistenkt, gavepakningene kom til rette, og noen av deltakere valgte å ta et senere fly for å få med seg gaven. Iversen lo aller mest under festmiddagen, da en bestyrtet hovmester gjorde henne oppmerksom på at en deltaker klaget på vinen.

– Da kunne jeg opplyse at klageren var kvalitetssjefen på Vinmonopolet. Han fikk ny vin veldig raskt!

Leter etter etterfølgeren

Sissel Gladsø er gründer og hodejeger i Dynamic People, selskapet som skal finne Iversens etterfølger.

– Det har vært stor interesse rundt stillingen. Nå gleder vi oss til å finne de mest interessante kandidatene og starte intervjuprosessen, sier Gladsø.

Styreleder Stig-Yngve B. Pedersen i Teknologisk Matforum håper den nye daglige lederen kan presenteres under Næringsmiddeldagene.

– Det er målet, selv om jeg helst skulle hatt Anne-Lise mange år til. Hun har vært der hele tiden mens vi har vokst og blitt en moderne forening, sier Pedersen.

Teknologisk Matforum

  • Teknologisk Matforum ble stiftet i 1949 under navnet Konservindustriens Teknologforening

  • TeMa har 659 personlige medlemmer fra næringsmiddelbransjens produsenter, leverandører, konsulenter, utdanningsinstitusjoner og forskere

  • TeMa er et profesjonelt næringsmiddelrettet teknologisk forum for ide- og kunnskapsutveksling

  • Arrangerer årlig Næringsmiddeldagene og ulike TeMa-dager

  • TeMas driftsinntekter i 2019 var 1,9 millioner kroner, brorparten fra kontingent og Næringsmiddeldagene

  • TeMas styreleder er Stig-Yngve B. Pedersen og daglig leder er Anne-Lise Iversen

 

Annonse
Annonse