Annonse
Brannen i Polarbröds fabrikk i Älvsbyn brøt ut sent søndag kveld. Mandag var bygningen helt ødelagt. Foto: TT | NTB scanpix
Brannen i Polarbröds fabrikk i Älvsbyn brøt ut sent søndag kveld. Mandag var bygningen helt ødelagt.    Foto: TT | NTB scanpix

Svensk polarbrødfabrikk helt utbrent


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

Ingen ble skadd i brannen, men mandag lå det kraftig røyk over tettstedet, og alle i nærheten ble bedt om å holde seg innendørs og stenge vinduer, dører og ventilasjon. Det brenner tirsdag morgen fortsatt på stedet, men med mindre intensitet, og slukkingsarbeidet fortsetter utover dagen.

Alle skoler og fritidsaktiviteter i sentrale deler av Älvsbyn holdt mandag stengt, men tirsdag gjenopptas alle kommunale tjenester, opplyser kommunen.

Startet i brødklump

Brannen, som førte til flere eksplosjoner, ble varslet klokka 23.30 søndag kveld.

Brannen startet ved et samlebånd og spredte seg deretter til taket. Ifølge opplysninger begynte det med en brødklump som tok fyr inne i en ovn. Deler av taket hadde mandag rast sammen, og fabrikken blir beskrevet som totalt ødelagt.

– Det er en stor tragedie for oss, men heldigvis har ingen mennesker blitt skadd. Vi samarbeider med redningstjenesten for å håndtere denne svært vanskelige situasjonen, sier administrerende direktør Anders E. Johansson i en pressemelding.

Største arbeidsgiver

Polarbröd er kommunens største arbeidsgiver med 270 ansatte, og selskapet har nylig investert 150 millioner i en ny produksjonslinje. Den skulle etter planen innvies mandag, ifølge avisen Norrländska Socialdemokraten.

– Det er vanskelig å ta inn, sier Peter Lundberg, talsperson i Älvsbyn kommune.

Annonse
Annonse